Elton John lahjoittaa 10 miljoonaa dollaria Afrikan LGBT-yhteisön hyväksi

Sir Elton John osallistui keskiviikkona Pohjois-Afrikassa järjestetyssä kansainvälisessä AIDS konferenssissa lahjoittavansa omasta AIDS rahastostaan 10 miljoonaa dollaria Afrikan LGBT-yhteisön hyväksi.

Monissa Afrikan maissa on voimassa homoseksuaalisuuden kieltäviä lakeja ja joissakin maissa seksuaalivähemmistöjä uhkaa jopa kuolemantuomio. Elton Johnin rahoituksella pyritään turvaamaan seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ja elämää juuri tällaisilla alueilla.

– Tiedän, etteivät tietyt viranomaiset katso hyvällä, että minunlaiseni ihminen kertoo heille, mitä tehdä ja mitä ei saa tehdä. Mutta teen voitavani LGBT-yhteisön vuoksi – jos klinikoita suljetaan, me annamme lääkkeet ja hoitoa. Jos heitä pidätetään, me tarjoamme lainopillista tukea, Elton John kertoi.

Monissa Afrikan maissa on pitkään vainottu LGBT-ihmisiä. John kuitenkin kannustaa taistelemaan oikeuksien ja oman elämänsä puolesta.

– 60-luvulla Englannissa sait syytteen jos olit homoseksuaali. Ne joilla oli varaa, matkustivat muualle harrastamaan seksiä tai joutuivat pidätetyiksi julkisissa vessoissa. Mutta nyt minä voin olla naimisissa kumppanini kanssa. Asiat voivat siis muuttua, John vertaa.

– Taistelu on sen arvoista ja tulette lopulta voittamaan, tiedän sen. Siihen voi mennä 50 vuotta, mutta lupaan, että asiat muuttuvat.

Asiasta uutisoi The Guardian.