Emme arvosta: Sex Pistolsin managerin poika aikoo polttaa miljoonien eurojen arvosta korvaamatonta punk-historiaa

Sex Pistols vuonna 1977.

Ei näin. Sex Pistolsin maailmanmenestyksen takana olleen managerin Malcolm McLarenin ja muotisuunnittelija Vivienne Westwoodin poika Joe Corré on laittanut täytäntöön uhkauksensa polttaa viiden miljoonan punnan (lähes 6 miljoonaa euroa) arvoinen kokoelmansa punk-muistoesineitä.

Corré tiedotti maaliskuussa olevansa vihainen siitä, miten kauas juuriltaan punk on tullut. ”Kun kuningatar puhuu punkista hyväksyvästi sen 40-vuotisjuhlavuotena, jotain on mennyt pahasti pieleen”, Crack Magazine kertoi tuolloin Corrén sanoneen.

Nyt uhkauksista on siirrytty tekoihin, kun Dazed Digital julkaisi videon, jolla Corré polttaa Sex Pistolsin arvokkaan Anarchy in the UK -pikalevyn. Corré oli alun perin yrittänyt myydä levyä eBayssa 65000 punnalla, mutta kun tarjoukset jäivät tuon alle, hän päättikin tuikata koko komeuden tuleen.

Ensimmäiseksi tulee tietenkin mieleen, eikö olisi kivempaa, jos Corré vaikka myisi kokoelmansa ja lahjoittaisi rahat hyväntekeväisyyteen mieluummin kuin polttaisi koko roskan, jos asioiden tila noin harmittaa. Tätä on kysytty mieheltä itseltäänkin. Ja vastaus?

”Paskat! Se on minun kamaani, voin polttaa sen jos tahdon. Ja luulen, että se on paras tapa toimia sen suhteen”, Dazed kertoo Corrén todenneen.

Sillä lailla. Ihan tulee eräs miljoona puntaa protestina polttanut KLF-yhtye mieleen.