Ensinäyttö: Mister X on täällä taas! Black Devils toi tutun hahmon lavalle Hurriganes-ikivihreää esittämään

22.12.2022 10:46

Hurriganesin Roadrunner-klassikolevyyn (1974) kytkeytyi aikanaan pienimuotoinen mysteeri. Levyllä oli mukana salaperäinen kappale nimeltään Mister X, eikä sitä laulanut Remu Aaltonen tai Cisse Häkkinen vaan selkeästi joku kolmas osapuoli. Kuka oli tämä herra X, joka saapui kaupunkiin pahat mielessään? No, sehän oli loppujen lopuksi brittituottaja Richard Stanley, jonka äänittämä demolaulu oli Remun mielestä niin kova esitys, että otto jätettiin levylle asti.

Stanley on palannut myöhempinä vuosikymmeninä Mister X:n rooliin vain kahdesti, alkuvuodesta 1975 Roadrunnerin jälkimainingeissa ja vuonna 2018 Remun jäähallikeikalla. Kolmas kerta toden sanoo, ja nyt Stanley hoitaa hommat Black Devils -tribuuttiyhtyeen versiolla. Black Devils esitti kappaleen 3. syyskuuta Helsingin On the Rocksissa, ja esitys taltioitiin asialliseksi livevideoksi. Nyt tämä Timppa Heikkilän äänittämä, Pasi Rytkösen editoima ja kookkaan avustajajoukon kuvaama video saa ensi-iltansa Soundin verkkosivuilla. Katso siis ylempää!

Kitaraosuuksia biisillä hoitaa Hurriganesissakin 1980-luvulla operoinut Janne Louhivuori. Black Devilsin ydinkokoonpanossa vaikuttavat Tero Salminen (basso), Matti Kähkönen (kitara) ja JP Kakkola (rummut). Yhtyeen Facebook-kanava löytyy täältä ja Instagram-sivu täältä.

Lisää luettavaa