Entinen Dio ja Black Sabbath -rumpali muistelee: Ronnie James Dion sooloura oli erinäisten sattumien summa

Entinen Dio-rumpali Vinny Appice sanoo Silk and Steel Power Housen haastattelussa, että Ronnie James Dio oletti pysyvänsä Black Sabbathissa, eikä hänellä ollut selkeää näkemystä soolouransa suunnasta 1980-luvun alussa. Team Rock raportoi rumpalin puhelleen haastattelussa Dion tuolloisesta tilanteesta seuraavaa:

”Ronniella oli soolidiili hänen laulaessaan Black Sabbathissa”, Appice taustoittaa ja jatkaa: ”hänen prioriteettinsa oli pysyä Black Sabbathissa ja äänittää siinä sivussa soololevy kaikkien ystäviensä kanssa.”

”Hän halusi minun, Cozy Powellin ja kaikkien eri bändeissä soittavien kavereidensa olevan mukana levyllä. Siitä oli tarkoitus tulla eräänlainen tähtien kokoontuminen. Sitten asiat alkoivat mennä huonoon suuntaan Sabbathissa. Lopulta hän päätti saaneensa tarpeekseen ja lähti omille teilleen. Hän aikoi käyttää soololevydiiliään uuden uransa starttaamiseen. Silloin hän kysyi minulta liittyisinkö hänen bändiinsä ja suostuin oitis.”

Kitaristi Vivian Campbellin ja basisti Jimmy Bainin liittyminen orkesterin riveihin viimeisteli tuoreen poppoon soundin.

”Testasimme Viviania ja Jimmyä samaan aikaan ja kaikki vain loksahti paikoilleen. Olimme että, ’helkkari, tämähän tuntuu ja kuulostaa todella hyvältä!'”

Kysyttäessä oliko Dio valmistautunut edessä häämöttävään soolouraansa, Appice toteaa: ”Totta puhuakseni en usko että hän oli. Hänellä saattoi olla visio siitä, mitä hän halusi. Sitä ei kuitenkaan koskaan suunniteltu miltä bändin tulisi kuulostaa. Me vain loimme oman soundimme.”

Ronnie James Dion kuoleman jälkeen loput alkuperäisestä Diosta perustivat Last in Line -yhtyeen, jonka debyyttialbumi Heavy Crown julkaistiin tämän vuoden helmikuussa. Jimmy Bain menehtyi vain noin kuukautta aiemmin diagnosoimattomaan keuhkosyöpään.