Entinen Van Halen -basisti harmittelee, ettei koskaan saanut sovittua välejään Eddie Van Halenin kanssa – ”Se vaivaa minua”

9.1.2021 20:40

Entinen pitkäaikainen Van Halen -basisti Michael Anthony vieraili hiljattain Talkin’ Rock With Meltdown -podcastin haastateltavana. Mieheltä kysyttiin keskustelun aikana myös entisestä soittokumppanistaan, lokakuussa menehtyneestä kitarajumala Eddie Van Halenista.

Anthony sai muun muassa vastattavakseen, milloin hän jutteli viimeisen kerran Van Halenin kanssa.

”Emme itse asiassa olleet jutelleet [vuosiin], ja valitettavasti emme saaneet siihen enää mahdollisuutta. Se tavallaan vaivaa minua, sillä välillämme oli muutamia juttuja, joita ei koskaan saatu ratkaistua”, Anthony harmittelee. ”Mutta minkä sille voi? Olimme puuhaamassa reunionia, ja olen todella surullinen ettei sitä koskaan tapahtunut. Elämän ja show’n on kuitenkin jatkuttava.”

Anthony muisteli myös, milloin näki ensimmäisen kerran Van Halenin soittavan.

”Olimme juuri päässeet lukiosta, ja kotikaupungissani oli karnevaalit koulun kentällä. Viikonloppuisin paikalliset bändit pääsivät esiintymään siellä. Lavalla oli vain kolme kaveria — Eddie, [alkuperäinen Van Halen -basisti] Mark Stone ja Alex [Van Halen]. Eddie myös lauloi”, Anthony muistelee. ”Se oli ensimmäinen kerta, kun näin hänen soittavan. Muistan sen olleen vaikuttavaa, sillä he soittivat — heidän täytyi soittaa koko The Whon Live at Leeds ja kaikki klassiset Cream-biisit, ja Eddie soitti kaiken nuotilleen. Silloin nuorena kundina se oli todella vaikuttavaa.”

Eddien poika Wolfgang Van Halen vahvisti viime vuoden lopulla, että yhtyeen suunnitelmissa oli paljon huhuttu jäähyväiskiertue, johon olisivat osallistuneet niin Anthony, klassisen kokoonpanon laulaja David Lee Roth kuin ex-solisti Sammy Hagarkin. Puhetta oli ollut myös mahdollisesti yhden albumin ajan Van Halenin keulilla keikkuneen Gary Cheronen mahdollisesta mukanaolosta.

Wolfgang korvasi Anthonyn Van Halenin basistina vuonna 2006.

Voit käydä kuuntelemassa Anthonyn haastattelun täältä.

Lisää luettavaa