Esittääkö Robert Plant enää Stairway to Heaveniä? Laulaja mainitsee Suomen vastauksessaan

14.2.2024 17:04

Robert Plant yllätti kannattajakuntansa viime lokakuussa huomattavan harvinaisella Stairway to Heaven -tulkinnalla. Plant oli mukana Duran Duranin Andy Taylorin järjestämässä hyväntekeväisyyskonsertissa, ja kun joku katsoja ilmoitti tekevänsä syöpäsäätiöille suuren mittaluokan lahjoituksen Stairway-esitystä vastaan, Plant päätti tarttua tarjoukseen.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Plant tulkitsi superklassikkoa sitten vuoden 2007 Led Zeppelin -areenakeikan. Esitys saattoi jäädä myös lajissaan viimeiseksi, käy ilmi Rolling Stonen haastattelusta.

”Se oli katarttista. Ihmiset ovat tuumanneet sen jälkeen, että onpa hyvä homma, eihän hän koskaan aikonut esittää sitä. Mutta en minä oikeastaan esittänytkään! Minä vain möläytin sen suustani. Se on minulle todella tärkeä kappale siitä aikakaudesta, kun olin Jimmyn, Johnin ja Bonzon kanssa. Niinpä tuona iltana se meni miten meni. Se oli melkoinen tulikoe, mutta se tuntui lopussa paremmalta kuin alussa”, Plant sanoo lokakuun esityksestä.

Kun haastattelija alkoi pohtia ääneen, että esitys saattoi olla viimeinen Stairway-tulkinta koskaan, Plant oli varovaisesti samaa mieltä.

”Olet varmaan oikeassa. En ole vielä alkanut keikkailla jääkiekkokaukaloissa Suomessa pienen jousiorkesterin kanssa”, Plant sanoo naurahtaen.

”En siis usko, että ryhdyn siihen enää, mutta enpä tiedä. Kuka tietää? Jotain voi muuttua jossain. Henki ja sydän saattavat palata sieluun. Se on pitkä biisi. Kuka edes muistaa kaikkia niitä sanoja?”

Vähän toisaalta–toisaalta-vastaus siis tuli Zeppelin-solistilta. Ainakin se käy selväksi, etteivät Suomen jääkiekkokaukalot hirveästi viehätä miestä. Pöh, ei sitten!

Lisää luettavaa