Ex-Metallica-basisti myöntää menestyksen kihahtaneen hetkeksi hattuun – rahaakin tuli törsättyä

28.1.2022 22:31

Metallican entinen bassotaiteilija Jason Newsted muisteli menneitä The So What! -haastattelusarjassa yhtyeen nimikkoalbumin 30-vuotisjuhlien tiimoilta. Neljään osaan jaetun jutustelutuokion aikana käytiin läpi miehen ajatuksia niin keikkailusta kuin rahastakin. Jälkimmäisestä aiheesta puhuessaan Newsted kertoo olevansa säästeliäs, vaikka välillä törsäämisen suhteen mopo onkin meinanut lähteä keulimaan.

”Kaikilla meistä nousi neste jollainlailla hattuun eri pituisiksi ajoiksi tuon kolmen vuoden aikana”, Newsted sanoo. ”Se oli väistämätöntä ja olisi ollut sula mahdottomuus, ettei niin olisi päässyt käymään… Muistan kun shoppailin Kirkin [Hammett] kanssa Pariisissa, ja hän vei minut pariin todella fiiniin kauppaan ja pistin rahaa haisemaan hienoihin vaatteisiin ja kenkiin. En ollut koskaan aiemmin tehnyt niin. Ja ajattelin olevani isokin kiho… Joten välillä vauhti vei mennessään.”

”Olen ollut todella säästeliäs tienestieni kanssa, joten siksi minulla on edelleen rahaa”, Newsted jatkaa. ”Mutta oli siellä kyllä pari hurjempaa hetkeä. Mutta sellaista se silloin oli — rahaa meni viiniin ja vähän parempaan seppälään… se kesti varmaan — sanoisin sen kestäneen puoli vuotta. Sitä käveli pää pilvissä. Aina kun menit minne tahansa niissä 55 maassa joissa soitimme, he vittu odottelivat meitä kaikessa valmiudessa… mitä sitä silloin pitäisi oikein tehdä?”

Voit katsoa kaikki haastattelupätkät alta.

Lisää luettavaa