Ex-Pantera/Down-basisti Rex Brown julkaisee soolodebyyttinsä – ”Aloin taas nauttia soittamisesta”

22.8.2016 14:47

Metal Hammer uutisoi entisen Pantera- ja Down-basisti Rex Brownin työstävän ensimmäistä sooloalbumiaan. Levy julkaistaan ensi vuoden puolella.

– 25 vuotta keikkabussissa istumista poltti minut loppuun ja otin etäisyyttä musiikkitouhuihin. Viime kesänä vierailin Nashvillessä ystäväni luona ja kuuntelin hänen nauhojaan. Hän on sellainen kaveri, joka istuskelee huoneessaan ja kirjoittaa uskomattomia biisejä vain omaksi huvikseen. Tuolla nauhalla oli varmaan 80 erilaista riffiä, joita aloimme yhdistelemään kappaleiksi, Brown kuvailee sooloalbuminsa syntyä.

– Vietin pitkiä pätkiä ystäväni luona musaa tehden. Aloin taas nauttia soittamisesta.

Brown kertoo soittavansa levyllä basson lisäksi kitaraa sekä laulavan. Levy on kumarrus hänen nuoruutensa suosikeille ja dr syntyi rakkaudeta 70-luvun musiikkiin.

– Se ei ole sellaista, mitä minulta voisi odottaa. Olin aina kova Zeppelin-fani ja halusin lähteä nyt uusille poluille. Levyltä löytyy vaikutteita Foghatista vanhaan Tom Waitsiin.

– En halua olla pelkkä ”Panteran basisti”. Olen artisti. Elämääni kuuluu muutakin ja tämä on yksi niistä asioista. Meillä on tarpeeksi materiaalia ainakin kahden, jopa kolmen levyn verran.

Lisää luettavaa