FaceApp-hullutus leviää Facebookissa – miten käy, kun applikaatiolla editoidaan suomalaisten muusikoiden promokuvia? (Ei herkimmille)

Facebookiin on ollut viime päivinä vaarallista mennä, kun ihmiset ovat alkaneet levittää FaceApp-ohjelmalla käsiteltyjä versioita valokuvistaan. Verkkotuottaja ei ole mennyt moisen systeemin lähellekään (eikä mene), mutta muiden kuvista päätellen ohjelmalla voi kokeilla, miltä testikappale näyttäisi vanhempana, puhtoisempana tai vaikka vastakkaisen sukupuolen edustajana.

Lopputulokset ovat usein sellaisia, että vastaavia näkee joskus liian kostean viikonlopun jälkeen painajaisissaan. Ja sehän tietty innostaa porukkaa tehtailemaan kuvamanipulaatioita kahta suuremmalla riemulla.

Kosto on suloinen: Soundi rankaisee Suomen kansaa kokeilemalla, millaista jälkeä syntyy, kun ohjelmaan syötetään omien kuvien sijaan kotimaisten artistien kuvia. Emme lähteneet vanhentamaan tai nuorentamaan muusikoita, mutta sen verran kuvia muokkasimme, että testasimme, miltä vähän turhan totisina kuvissa jurottavat artistit näyttäisivät iloisempina.

Disclaimer: Lukijat katsovat artikkelin kuvituksen omalla vastuullaan eikä Soundi ole vastuussa, jos vaikka demonisesti virnistelevä Tomi Joutsen tulee myöhemmin uniin.

Mira Luoti

Tomi Joutsen

Timo Rautiainen

A.W. Yrjänä

Andy McCoy

Tuomas Holopainen

Timo Tolkki

Jouni Hynynen

Mikko Joensuu

Ville Valo

Herra Ylppö

Alexi Laiho

Mika Rättö x2

Hyrde