Flinchin kokoonpano vaihtui, uusi albumi purkissa

25.9.2007 09:24

Ville "Jonnen veli" Liimataisen johtama tamperelaisyhtye Flinch on nauhoittanut kakkosalbuminsa Cosmic-studiolla. Irrallaan-työnimeä kantava pitkäsoitto ilmestyy ensi vuoden alkupuolella.

Ville "Jonnen veli" Liimataisen johtama tamperelaisyhtye Flinch on nauhoittanut kakkosalbuminsa Cosmic-studiolla. Irrallaan-työnimeä kantava pitkäsoitto ilmestyy ensi vuoden alkupuolella. Bändin kokoonpano on remontoitu sitten Kuvastin-debyyttilevyn, sillä nykyään orkesterissa vaikuttavat Liimataisen lisäksi Jaakko Alhola (kitara), Oskari Salo (rummut), Tommi Tenkula (basso) ja Haiwe (kitara). Toisin sanoen, Kuvastimen aikaisesta yhtyeestä on jäljellä ainoastaan Ville.

– Miten tätä nyt luonnehtisi… Haluan itse kehittyä muusikkona ja laulajana, mutta muita jätkiä touhu ei kiinnostanut läheskään samassa mittakaavassa. Saatoin polkea fillarilla vesisateessa Tampereelta Nokialle eikä soittokämpällä ole ketään paikalla. Siinä sitten pirauttelin kavereille, että mikäs meininki, eikö meidän pitänyt treenata. "Juu, meillä on täällä Playstation-pelit kesken, ei nyt jaksa tulla soittamaan"… Jos meininki on tuollaista niin eihän hommasta tule yhtään mitään, Liimatainen kertoo.

– Uudet jätkät löytyivät kaveripiiristä tai jonkun tuttujen kautta. Meininki vaikuttaa nyt erittäin hyvältä, sillä kaikilta löytyy intoa panostaa tähän hommaan ihan tosissaan. Bändissä on nyt myös vähän vanhempia hemmoja ja esimerkiksi Tommilta tulee jatkuvasti hyviä neuvoja meille junioreille.

Onko musiikkityyliä tarkistettu johonkin suuntaan?

– Kyllähän meininki muuttuu väkisinkin, kun biisintekijät vaihtuvat. Tulevalla levyllä on messissä myös minun biisejäni, debyytillähän niitä ei ollut… Ja jos nyt karkeasti luonnehtisi niin tunnelma on nyt enemmän rock kuin pop. Sellaista uudemman koulun modernia suomirockia me vedetään. Vaikuttajiksi voi mainita ainakin Apulannan ja Tehosekoittimen.

Veljesi Jonne on ollut mukana tuottamassa tulevaa albumia. Onko veljesrakkaus joutunut koville?

– No, kyllähän hampaita on välillä kiristelty, kun mikään ei kelvannut Jonnelle! Ei vaan, vitsit vitsinä, Liimatainen nauraa.

– Jonne teki älyttömän hyvää työtä meidän kanssa ja häneltä tuli valtavasti hienoja neuvoja. Hän on kuitenkin paljon kokeneempi muusikko verrattuna vaikka minuun. Ja kirjoittipa Jonne yhden kasarivaikutteisen biisinkin meidän levylle. Tämä veisu on vahvasti ehdolla albumin ensimmäiseksi singleksi, joka ilmestyy myöhemmin tänä vuonna.

www.flinch.fi

Lisää luettavaa