FM2000 grillaa syyskuun lopulla

Pieksämäkeläinen sekometalliyhtye FM2000 julkaisee Opium Grilli -kakkoslevynsä 29.9. Albumia on rakennettu kesän aikana Miitri Aaltosen (Mokoma, Viikate, Stam1na) ohjastuksessa.

– Jännitimme alkuun ajatusta yhtyeen ulkopuolisesta tuottajasta ja pelkäsimme sen tarkoittavan sisäisiin vahvuuksiimme puuttumista ja musiikillisen hulluttelumme karsimista. Suotta jännitimme, sillä kaltaisemme hulluhan siellä tuntui istuvan nappuloidenkin takana, toteaa kitaristilaulaja Rota.

Debyyttilevy Meibi Bus Homella FM2000 kuvaili Pieksämäen asukkaiden savolaista elämäntapaa ja edesottamuksia. Yhtyeen sanoittajat Rota ja Sebu kokivat Pieksämäen tulleen aiheena jo niin tarkkaan tutkituksi, että tällä kerralla aihepiirit löytyivät muualta. Opium Grillin tarinat ovat satumaisia kertomuksia, joissa seikkailevat niin villin lännen kiinalaiset kokit, puistokemistit kuin Sulkavan soudun osanottajatkin.

– Kun mainitsin Rotalle toiveeni, että ulko-savolaisena mielelläni lukisin lyriikkaansa ilman Suomi-Savo-Suomi -sanakirjaa niin en silti arvannut että hän hyppäisi suoraan tuntemamme maailman ulkopuolelle ja ryhtyisi Pieksämäen Grimmiksi, Sakara Recordsin Marko Annala sanoo.

Kinukki-kappaleeseen voi tutustua täällä.