Fugees palaa yhteen 15 vuoden tauon jälkeen – Juhlistaa menestysalbumiaan kiertueella

The Score -levy täytti tänä vuonna 25 vuotta.
22.9.2021 13:46

Wycleaf Jeanin, Lauryn Hillin ja Pras Michelin muodostama hip hop -trio Fugees tekee paluun 15 vuoden tauon jälkeen ja lähtee 12 keikan mittaiselle kiertueelle, jolla juhlistetaan vuonna 1996 ilmestynyttä The Score -menestysalbumia.

”Fugeesin historia on merkittävä, mutta kompleksinen. Päätin kunnioittaa tätä tiettyä projektia, sen juhlavuotta sekä faneja luomalla tämän rauhaisan jalustan, jolla voimme tulla yhteen, esittää rakastamaamme musiikkia ja näyttää sovinnon esimerkkiä muulle maailmalle”, Lauryn Hill kommentoi.

The Score oli 1990-luvun alussa perustetun Fugeesin toinen pitkäsoitto, joka oli ilmestymisvuotensa kolmanneksi myydyin albumi. Levy poiki muun muassa hitit Killing Me Softly ja Ready Or Not ja se palkittiin vuoden parhaan rap-albumin Grammy-palkinnolla. The Score on yksi maailman myydyimmistä levyistä – sitä on myyty maailmalla yli 22 miljoonaa kopiota. Rolling Stone -lehti on rankannut The Scoren 500 kaikkien aikojen parasta albumia -listalleen sijalle 134.

Fugees hajosi 1997 kunkin jäsenen lähtiessä soolouralle. Yhtye teki paluun vuonna 2004, mutta lopetti taas toimintansa vain parin vuoden jälkeen. Tuona aikana yhtye konsertoi myös Suomessa nousten Hartwall-areenan lavalle joulukuussa 2005.

Loppuvuoden paluukiertueella yhtye esiintyy pääasiassa Pohjois-Amerikassa sekä Lontoossa, Pariisissa, Nigeriassa ja Ghanassa.

Lisää luettavaa