Garbage-laulaja Shirley Manson on huolissaan livemusiikin tilasta: Menetämme sukupolvellisen nuoria artisteja jos tämä jatkuu

Rex Features/ Jennie Book/Shutterstock/All Over Press

Garbage-solisti Shirley Manson on julkaissut Intagramissa päivityksen, jossa esittää syvän huolensa livemusiikin nykytilasta.

Manson kirjoittaa pitkähkössä tekstissään keikkailevien muusikoiden epäoikeudenmukaisista korvauksista, vakuutusten puutteesta ja suurten yhtiöiden ahneudesta.

”Livemusiikki on valtavan paineen alla”, Manson kirjoittaa. ”Keskivertomuusikko ei enää kykene selviytymään, saati sitten menestymään, nykyisissä olosuhteissa. Todistamme niin monen suuren lahjakkuuden kärsivän epäoikeudenmukaisesta järjestelmästä, joka ei maksa heidän taiteellisesta panoksestaan.”

”Kaikki kilpailevat kourallisesta keikkapaikkoja tienatakseen pienen summan raha,a jolla pärjätä seuraavaan show’hun. Suurin osa ilman vakuutuksia. Merkittävä osa tuntemistanne ja rakastamistanne muusikoista elävät suurella todennäköisyydellä kädestä suuhun”, Manson jatkaa. ”Konsernit tahkoavat miljardeja dollareita heidän työstään ja kieltäytyvät jakamasta voittoja. Tämä ei voi jatkua. Menetämme sukupolvellisen nuoria artisteja jos niin käy.”

Manson painottaa tekstissään, että muusikot eivät pärjää ilman musiikistaan saatuja korvauksia ja mikäli livemusiikkikenttä sortuu, jäljelle ei jää kuin valtavirta ilman vaihtoehtoisia näkemyksiä tai vaaran tuntua.

Voit lukea Mansonin tekstin kokonaisuudessaan alta.