Geddy Lee julkaisi kaksi arkistoihin jäänyttä soolokappaletta – Toisen taustalla Rush-rumpalin tyttären traaginen kuolema

Kappale jätettiin aikanaan julkaisematta kunnioituksesta Neil Peartia kohtaan.
6.12.2023 12:15

Rush-basisti Geddy Lee on julkaissut kaksi aikoinaan hyllytettyä biisiä, joita työstettiin basistin vuonna 2000 ilmestynyttä My Favorite Headache -sooloalbumia tehdessä. Kappaleet on miksattu uudelleen ja masteroitu David Bottrillin toimesta, joka vastasi myös Rushin vuoden 2002 Vapor Trails -albumin vuoden 2013 remiksatusta versiosta.

Lee puhui nyt julkaistuista kappaleista Q104.3 -radion haastattelussa ja paljasti kirjoittaneensa Gone-kappaleen pian sen jälkeen, kun Rush-rumpali Neil Peartin 19-vuotias tytär Selena menehtyi liikenneonnettomuudessa vuonna 1997.

”Se oli ensimmäinen kappale, jonka kirjoitimme levylle. Demotimme sen myös, mutta vaikka se olikin kaunis kappale, se tuntui minusta hieman liian raa’alta ja henkilökohtaiselta. Minusta sen julkaiseminen ei tuntunut sopivalta Neiliä kohtaan, niinpä hyllytimme sen”, Lee kertoo.

”Toinen biiseistä puolestaan (I Am… You Are) jäi hieman kesken, vaikka se olikin äänitetty suurimmaksi osaksi. Se kertoo ihmissuhteista ja vaikeista keskusteluista, joita minun ja vaimoni välillä tapahtui useammin kuin kerran.”

Lisää luettavaa