Haluatko kappaleesi radion soittolistalle? – Pauli Hanhiniemi paljastaa, millaisia vedätysyrityksiä on liikkeellä

Pauli Hanhiniemi ja Kolmas Nainen Ilosaarirockissa 2010. Kuva: Tuomas Vitikainen / Wikimedia Commons

Kolmas Nainen -yhtyeestä ja soolourastaan kera Perunateatterin ja Hehkumon tunnettu Pauli Hanhiniemi jakoi eilen Facebook-sivullaan varsin mielenkiintoisen kuvakaappauksen vastikään käymästään keskustelusta. Siinä tuntemattomaksi jäänyt lähestyjä tarjoaa suomirockin vanhemmalle valtionpäämiehelle sijoituksia radion tai radioiden soittolistoilla rahallisia ”lahjoituksia” vastaan.

Näillä tiedoilla kympin kärkeen pääsy kustantaisi siis 12€/päivä ja listaykköseksi kohoaminen onnistuisi 35€ päivittäistä maksua vastaan. Rahat olisivat puolestaan menossa mystisen listamanipuloijan ”sairaudenhoitokuluihin”.

Aikamoista.

Tietoa tarjoajasta, tämän mahdollisista yhteyksistä tai siitä, poikisivatko mainitut summat luvattuja sijoituksia ei sen kummemmin ole saatavilla, mutta onhan tämä nyt melko kiintoisa kurkistus kulissien taakse ja siihen, miten bisnes musiikin ympärillä saattaa (pahimmillaan) pyöriä.

[No, ehkä yksittäisen hörhön epätoivosta rahastysyritystä ei kuitenkaan ole syytä pitää kurkistuksena kulissien taakse saati minkäänlaisena merkkinä bisneksen lainalaisuuksista. – Pt. huom]

Voit katsoa Hanhiniemen julkaiseman kuvan alta.