”Hän oli hyvin inspiroiva kaveri” – Bruce Springsteen muistelee Jonathan Demmeä, jonka ohjaamasta elokuvasta pokkasi ensimmäisen Oscarinsa

Näyttelijä Tom Hanks ja rock-legenda Bruce Springsteen lyöttäytyivät yhteen Tribeca Film Festivaleilla perjantaina keskustellakseen paitsi Philadelphia-elokuvasta, josta molemmat herrat nappasivat Oscarit, myös Springsteenin urasta ja elämästä ylipäätään. Koska Philadelphian ohjaaja Jonathan Demme oli menehtynyt vain pari päivää aiemmin, miehet omistivat merkittävän osan keskustelustaan edesmenneelle taiteilijalle.

”Jumala Jonathan Demmeä siunatkoon”, Billboardin siteeraama Hanks aloitti, johon Springsteen vastasi toteamalla: ”Menetimme juuri hänet. Hän oli hyvin inspiroiva kaveri. Ei Jonathan Demmeä, Ei Philadelphiaa, ei Streets of Philadelphiaa.”

Keskustelun aikana Springsteen muisteli yhteistyötään Demmen kanssa tarkemminkin: ”Hän työskenteli Neil Youngin kanssa ensin ja Neil sävelsi Philadelphian, joka myös päätyi filmiin, mutta hän halusi rock-kappaleen alkuun. Sanoin yrittäväni, joten sulkeuduin pieneen studiooni ja yritin noin päivän ajan saada aikaiseksi jotakin, mutta tulosta ei oikein syntynyt. Minulla oli joitakin lyriikoita. Lopulta kehitin sen pienen biitin ja ajattelin, ettei se välttämättä olisi mitä hän haki. Lähetin sen hänelle siitä huolimatta. Hän lähetti minulle puolestaan elokuvan avausjakson, jossa kamera liikkuu hitaasti pitkin Phillyn katuja. Lähetettyäni osuuteni, kysyin: ’Mitä pidät?’ ja hän vastasi: ’Hienoa’ ja se oli siinä. Hommaan meni kaikkiaan kaksi päivää.”