HIM hämmensi loppuunmyytyä Tavastiaa

HIM aloitti neljän loppuunmyydyn Helldone-keikan putkensa hieman hapuilevasti ja muun muassa YouTubeen ladatut pätkät kertovat Ville Valon selvästä jännitystilasta.

Esimerkiksi tässä pätkässä soiva The Sacrament katkeaa jo alkupuolella Valon unohtaessa kappaleen sanat:

Sweet Pandemonium olisi taas voinut sujua paremminkin:

Iltasanomissa julkaistu keikkaraportti kertoo myös sen, että Tavastian-ilta tarjosi nykypäivän rokkenrollista niin usein puuttuvaa vaaran tunnetta yllin kyllin. Lehti kirjoittaa muun muassa seuraavaa:

”Uran alkuajoilta tuttu It’s All Tears ei mennyt aivan putkeen, eikä Valo ilmeisesti ollut tyytyväinen yleisön mukanaoloon, sillä mies viittilöi bändiä jälleen lopettamaan biisin kesken. Loppuunmyyty Tavastia jäi hämmentyneenä seuraamaan Valon sekavaa avautumista.

– Ollaanks me v***u paskoja, vai ootteks te? Valo täräytti yleisölle.

Englanninkieliselle yleisölle hän tyytyi toteamaan, että Helsinki on tänään tylyllä tuulella. Kommenttia seurasi pitkä avautuminen yleisön mukana olemisesta, tanssimisesta ja bändin Valon mielestä huonosta saundista, mutta valitettavasti ainakaan salin perälle asti Valon sanoista ei saanut selvää.

Keikan hämmentävin osuus tuli Buried Alive By Love -menohitin jälkeen, kun Valo käänsi selkänsä yleisölle ja alkoi mikkiin englanniksi puhuen ojentaa bändiään. Muu bändi seurasi vakavin ilmein, kun nokkamies tylytti heitä yleisön kuullen huonosta saundista ja laiskasta meiningistä. Palopuhe kesti piinallisen pitkään ja etenkin rumpali Mika ”Kaasu” Karppinen sai Valolta pyyhkeitä. Rumpali otti ne vakavana nyökäten vastaan.”