Hiphop-tuottajat Misha ja Monma puhalsivat uutta henkeä Jussi Halmeen yli 35 vuotta vanhaan biisiin – ”Sydämestä tehty musa ei katso numeroita”

Funny Funkin uudella versiolla on mukana myös Halme itse.

Svart Records julkaisi alkuvuodesta Funny Funk ’N’ Disko 1983-1991 -kokoelmalevyn, joka niputti yhteen pianisti-säveltäjä Jussi Halmeen kappaleita. Kokoelmalta löytyy myös hiphop-tuottajapari Mishan (Haamu-nimellä räppiä tehnyt Mika Kurvinen) ja Monman päivitettyjä versioita Halmeen tuotoksista.

Nyt yksi näistä tuottajaparin tulkinnoista on julkaistu maailmanlaajuisesti saksalaisen Melting Pot -yhtiön kautta omana singlenään musiikkivideon kera. Funny Funk ’18 on Halmeen alkujaan vuonna 1983 julkaiseman boogie/funk-kappaleen päivitetty versio, jolla on mukana paitsi Halme itse, myös tamperelainen talkbox-maestro 6mäki.

Funny Funk oli ensimmäinen koskaan kuulemani biisi Halmeelta. Kiitos kuuluu parille DJ-ystävälleni. Upea, perinteisestä 80-luvun suomalaisesta musasta poikkeava boogie-biisi”, kommentoi Misha.

”Kuten maestro itsekin sanoi: tällaiselle musalle oli Suomessa lähes olematon yleisö. Eipä ole tilanne liiemmin muuttunut tähänkään päivään mennessä. Ottaen huomioon nämä realiteetit, pelkkä intohimo tekemiseen ei riitä. Täytyy olla pakkomielle. Sydämestä tehty musa ei katso numeroita. Ei vuosilukuja eikä striimejä. Se kestää aikaa. Ja jos yksi sukupolvi ei sitä ymmärrä, niin seuraava saattaa ylistää. Yhden roska on toisen aarre. Ja aarrehan tämä orkkis nykyään onkin, jos levynkeräilijöiltä kysytään.”

Funny Funk ’18 -videon voit katsoa tuosta yläpuolelta. Single löytyy myös kaikista hyvinvarustelluista suoratoistopalveluista.