Hoi, kaikki Kentin tuotannon ystävät! Helsingin yössä raikaavat pian tutut sävelet

4.9.2023 15:23

Ruotsin melankoliarock-ylpeys Kent lopetti toimintansa vuonna 2016. Pitkään ollaan siis saatu olla ilman tätä suomalaisille kovin rakasta yhtyettä, mutta nyt on tarjolla iloisia uutisia: Helsingissä pääsee pikapuolin fiilistelemään orkesterin säveltaiteen parissa.

On the Rocks -klubilla nimittäin järjestetään 9. syyskuuta aikuisdiskotapahtuma, jossa konsertoi mainiosti nimetty suomalainen Kent-tribuuttiyhtye Tönt. Orkesterin setti on yhtyeen mukaan ”huolella ja lämmöllä rakennettu valikoima Kentin musiikkia vuosilta 1995–2005”. Erityisesti painotetaan ysärilevyjä levyjä Isola (1997) ja Hagnesta Hill (1999).

Tönt perustettiin alun perin Soundin musiikkikriitikkonakin tunnetun Hannu Linkolan toimittaman Kent-kirjan Du & jag Kent (2017) julkaisubileitä varten. Tuolloin yhtye soitti kirjailijan lempilevyn Isolan alusta loppuun. Koskettimia ja kitaraa yhtyeessä soittaa kirjailija, kaksinkertainen Finlandia-ehdokas ja Kent-fani Juha Itkonen. On the Rocksissa lavalle nousevat Linkolan ja Itkosen lisäksi Markus Ahlström (laulu, kitara), Ipe Karhio (kitara), Ville Härkönen (kitara) ja Antti Virrankoski (basso, laulu).

On the Rocksin K30-aikuisdiskon pääsymaksu on 9.9. 10 euroa. Tapahtuman Facebook-event löytyy täältä.

Lisää luettavaa