”Hupsista” – Ruotsalainen poptähti aiheutti porua pukeutumalla Burzum-printillä koristeltuun mekkoon

29.1.2023 20:06

Ruotsalainen poptähti Zara Larsson on saanut kritiikkiä osakseen pukeuduttuaan mekkoon, jossa oli nähtävillä osa pahamaineisen black metal -yhtye Burzumin levynkantta.

Burzumia johtaa Kristian ”Varg” Vikernes, joka tuomittiin vuonna 1994 21 vuoden vankeusrangaistukseen Mayhem-kitaristi Oystein ”Euronymous” Aarsethin murhasta sekä kolmen kirkon tuhopoltosta. Vikernes vapautettiin 16 vuoden kakun jälkeen vuonna 2009. Sittemmin mies tullut tutuksi äärioikeistolaisuudestaan.

Larsson edusti P3 Guld -palkintogaalassa mekossa, jossa oli Cannibal Corpsen ja Behemothin t-paidoista napattujen osien lisäksi printti Burzumin Filosofem-albumin kannesta. Poptähti ei sanojensa mukaan tiennyt mitään kuvan Burzum-yhteyksistä.

”Hupsis, minulla ei ollut siitä tietoakaan. Ajattelin vain vaatteideni näyttävän siisteiltä”, Larsson kommentoi Aftonbladetille. ”Se oli valitettavaa.”

Larsson painottaa ettei pukeutunut Burzumin paitaan.

”Selvyyden vuoksi todettakoon, että en ollut pukeutunut heidän fanituotteisiinsa”, laulaja toteaa. ”Ylläni oli Raf Simonsia (jossa oli ilmeisesti heidän printtinsä).”

”Tämä ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun joku haluaa näyttää coolilta nappamaalla yksityiskohtia kulttuurista, joita he eivät tunne lainkaan”, ruotsalaisesta metallimusiikista kirjan kirjoittanut kulttuuritoimittaja Ika Johannesson kommentoi SVT:lle.

Larsson julkaisi hiljattain Can’t Tame Her -nimisen singlen tulevalta neljänneltä studioalbumiltaan.

Lisää luettavaa