Huutoon on vastattu: Radiopuhelimet sähköistyy!

28.10.2014 23:13

Suomen luotettavin rytmikone Radiopuhelimet palaa tuttuihin musiikillisiin maisemiin akustisen Ei kenenkään maa -levytyksen jälkeen.

– Kirjoitamme parhaillaan sähköisiä biisejä ja tulevan julkaisun demo olisi tarkoitus saada aikaiseksi kevättalvella. Olen myös miettinyt yhtä akustista balladia, mutta muu bändi ei ole tästä ideasta vielä kuullutkaan, kitaristi Jarno Mällinen sanoo.

– Pari varsin menevää sävellystä on jo saanut nimet: laulaja J.A. Mäki on kirjoittanut kappaleen Paha kuolkoon ja minä tein Kvanttidiskon. Makkaratehdasbiisi Mestari on poissa on myös melko varmalla pohjalla. Se on pitkä ja eeposmainen numero: moni kaveri oli nimittäin aikoinaan töissä 90-luvulla lopetetulla makkaratehtaalla ja rumpali Jyrki Raatikaisen isä taas oli lihanleikkaajana teurastamon puolella. Tuolloin mieleen syöpyi muutamia hyvinkin mielenkiintoisia anekdootteja, jotka värittävät tätä Radiopuhelimien sielunmaisemaa kuvaavaa kappaletta.

– Kaikkiaan tavoitteena on kasata kuuden tai seitsemän biisin minialbumi, sillä se tuntuu sopivalta mitalta tällaiselle rähinälle. Minilevyn etuihin kuuluu myös se, että sellainen ehtii valmistua ennen kuusikymppisiämme.

Lisää luettavaa