Igor Cavalera vinkkaa maailman kovimpia tanssibiisejä – ja löytää yhden Suomestakin!

Huoratron.
Sami Lommi

Tässäpä hauska yllätys. Sepulturan perustajajäsenet (ja yhtyeestä sittemmin omille teille lähteneet) Cavaleran veljekset Max ja Igor ovat tunnetusti suomalaisen musiikin ystäviä, mutta nyt tulee tästäkin innostuksesta esiin uusia puolia. Veljekset ovat aikaisemmin kehuneet vuolaasti Terveiden Käsien ja Rattuksen kaltaista suomalaista hardcorea, mutta nyt Igor löytää maastamme myös tanssimusiikin valioyksilön.

Dj-hommia tekevä Igor Cavalera listaa Metal Hammerissa kymmenen tanssibiisiä, jotka metalliväenkin kannattaisi ottaa haltuun. Listalla on sellaisia nimiä kuin Chemical Brothers, Public Enemy, Venetian Snares – ja Suomen oma Huoratron.

”Huoratron on kaveri, joka tekee videopeli- ja kasibittistä musiikkia, joka on myös erittäin aggressiivista”, Cavalera kirjoittaa.

”Hän julkaisi musiikkia New Judas -levymerkille, jolle myös oma kokoonpanoni Mixshell levytti – siten tutustuimme häneen. Hän tekee upeaa, aggressiivista mutta helposti kuunneltavaa kamaa. Ja hän on todellinen peto – jos näet hänet livenä, hän on pelottava ilmestys.”

Hyvä! Siitä juhlan kunniaksi vähän Huoratronia soimaan, nimenomaan näiltä New Judas -vuosilta: