Ikoninen valokuvaaja Terry O’Neill on kuollut – Muusikot surevat muun muassa Beatlesin, Rolling Stonesin ja David Bowien uraa läheltä seurannutta kuvaajaa

Terry O'Neill

O'Neillin merkittävä ura alkoi 1960-luvulla.

Brittiläinen valokuvaaja Terry O’Neill on kuollut, O’Neilliä edustanut Iconic Images kertoi Twitterin välityksellä sunnuntaina. 81-vuotias, eturauhassyöpää sairastanut O’Neill menehtyi 16. marraskuuta.

O’Neill tunnettiin merkittävänä kulttuurin kronikoitsijana, joka muistetaan erityisesti 1960-luvulla ottamistaan valokuvista. O’Neill seurasi läheltä monin nousevien näyttelijöiden, muusikoiden, muoti-ihmisten ja myös kuninkaallisten elämää ja uraa. Hän työskenteli läheisesti muun muassa Beatlesin ja Rolling Stonesin kanssa näiden uran alkuvaiheilla ja teki reportaaseja esimerkiksi David Bowien, Elton Johnin ja Chuck Berryn keikoilta. O’Neillin otoksia käytettiin myös levyjen kansikuvina, kuten esimerkiksi The Whon Who Are You -albumilla (1978).

O’Neillin menehtymistä surtiin muun muassa Elton Johnin, Peter Gabrielin, John Lennonin sekä The Whon sosiaalisen median kanavissa.

”O’Neill otti vuosien varrella kaikkein ikonisimmat valokuvat minusta, taltioiden tunteeni täydellisesti. Hän oli fiksu, hauska ja nautin suuresti hänen seurastaan. Todellinen persoona on poistunut keskuudestamme. Lepää rauhassa, sinä ihmeellinen mies”, kommentoi Elton John Facebookissa.

Terry O'Neill took the most iconic photographs of me throughout the years, completely capturing my moods. He was…

Julkaissut Elton John Sunnuntaina 17. marraskuuta 2019

It is with great sadness that we heard of the passing of our dear friend, photographer Terry O'Neill. Terry took many…

Julkaissut The Who Sunnuntaina 17. marraskuuta 2019

Love and peace to the family of legendary photographer Terry O'Neill from everyone at Lenono/Studio One

Julkaissut John Lennon Maanantaina 18. marraskuuta 2019

Very sad to learn of the loss of a great photographer, Terry O’Neill, some of whose images helped define the Sixties and…

Julkaissut Peter Gabriel Maanantaina 18. marraskuuta 2019