Iron Maiden -kitaristilta ei heru ymmärrystä taustanauhoja käyttäville artisteille – ”Se on mielestäni todella sääli”

Iron Maidenin kitaristi Adrian Smith päivittelee New York Postin haastattelussa sitä, että niin monet artistit käyttävät tätä nykyä taustanauhoja konserteissaan. Mies painottaakin, että Maiden luottaa edelleen soittajien itse livenä instrumenteistaan loihtimien äänien voimaan. Trendi kuitenkin huolestuttaa kaiken nähnyttä veteraanikitaristia.

”Sanonpa tämän: näen sitä [taustanauhojen käyttöä] paljon uusia bändien kohdalla, enkä pidä sitä yhtään hyvänä juttuna”, mies toteaa. ”Musiikista on tulossa liian teknistä. Nauhoituksia tehdään tietokoneilla, joita mekin käytämme, mutta käytämme niitä mielestäni enemmän mukavuuden vuoksi kuin pakon edessä. Olemme rundanneet parin nauhoja käyttävän bändin kanssa — se ei ole aitoa. Sinun olisi tarkoitus soittaa livenä; sen pitäisi tapahtua livenä. En hyväksy nauhojen käytämistä… se on mielestäni todella sääli.”

Muun muassa ex-Skid Row -laulaja Sebastian Bach ja Kiss-basisti Gene Simmons ovat aiemmin esittäneet samankaltaisia näkemyksiä taustanauhojen livekokemuksen uskottavuutta nakerruttavista vaikutuksista.