Iron Maidenin Nicko McBrain sai syöpädiagnoosin vuonna 2020 mutta ei pitänyt asiasta meteliä – tilanne nyt parempi

21.12.2022 09:11

Nyt huomasi Blabbermouth varsin kolkkoja asoita. Iron Maidenin Bruce Dickinson on kertonut avoimesti yleisölle vuonna 2014 saamastaan suusyöpädiagnoosista, mutta pienemmälle huomiolle on jäänyt, että myös rumpali Nicko McBrainilla on diagnosoitu syöpä. Asia on tullut puheeksi vain yhdessä Miamin yliopiston verkkosivuilla viime vuoden syyskuussa julkaistussa haastattelussa.

Kukaties 70-vuotias McBrain ei ole asiasta sen laajemmin kertonut, koska kysymyksessä oli ensimmäisen asteen kurkunpään syöpä, joka ei siis ollut ennättänyt levitä. Sairaus havaittiin Maidenin Senjutsu-albumin tekemisen yhteydessä.

”Kun soitan rumpuja bändin kanssa, minä itse asiassa huudan ja mylvin vähän kuin joku judotyyppi tatamilla”, McBrain kertoi viime vuoden haastattelussa.

”Kun makoilet hiljaisessa huoneessa, puhut ääneen ja sinulla on vaikka flunssa, huomaat äänesi kuulostavan erilaiselta kuin tavallisesti. Niin tapahtui minulle. Minusta oma ääneni kuulosti siltä kuin jos olisin juuri soittanut keikan tai kiertueen, eikä minulla ollut minkäänlaista flunssaa tai muita oireita. Minusta alkoi myös tuntua, että minun piti selvittää kurkkuni aiempaa useammin keskusteluiden aikana. Niinpä päätin käydä lääkärissä.”

McBrainin kurkusta sitten löytyi muutaman millimetrin kokoinen kasvain, joka oli tässä vaiheessa vielä helppo poistaa. Näyttää siis siltä, että rumpali onnistui väistämään vaaran ajoissa.

Mitä tästä opimme? Käykää hyvät ihmiset lääkärissä aina, jos on jotain ongelmaa, niin vakavatkin tilanteet on helpompi hoitaa pois päiväjärjestyksestä!

Lisää luettavaa