Jake E. Lee kertoo näkemyksensä siitä, mikä on viimeinen hyvä Ozzy Osbourne -albumi – ”Sen jälkeen hänestä tuli pehmo ja laiska”

Ozzyn entisen kitaristin mielestä pimeyden prinssi ei ole tehnyt hyvää levyä sitten No More Tearsin.
23.6.2020 09:52

Ozzy Osbournen yhtyeessä vuosina 1982-1987 vaikuttanut, vuoden 1983 Bark At The Moon– ja vuoden 1986 The Ultimate Sin -albumeilla kitaraa soittanut Jake E. Lee kertoili hiljattain kuulumisiaan Bravewords-sivuston haastattelussa ja muisteli muun muassa aikaansa pimeyden prinssin riveissä. Lee kertoo olevansa itse tyytyväinen levyihin, joilla oli mukana, vaikka onkin Ozzyn kanssa samaa mieltä siitä, että The Ultimate Sin kaipaisi uudelleenmiksausta.

”Se miksattiin kuin poplevy, koska Ozzy halusi siihen aikaan kasvattaa fanikuntaansa. [Tuottaja Ron Nevison] teki siitä poppia, vaikka se on heviä. Mielestäni se pitäisi miksata uudelleen. Toivottavasti niin tehdään ja minut kutsutaan mukaan sitä tekemään”, Lee tuumaa.

Lee myös kertoo toivoneensa, että hänen erottamisensa jälkeen ilmestynyt No Rest For The Wicked (1988) olisi ollut surkea tekele, mutta joutui ikäväkseen myöntämään, että hyvää jälkeä tuli myös hänet korvanneen Zakk Wylden kanssa.

”Halusin sen olevan kuraa – olinhan juuri saanut potkut enkä halunnut, että sen jälkeen tulisi enää mitään hyvää. Mutta se oli hyvä levy. Muistan kuunnelleeni sitä ja todenneeni, että ’Voi paska. No, ei voi mitään, [Ozzy] on onnellinen’.”

Leen mielestä No Rest For The Wickediä seurannut No More Tears (1991) oli vielä hyvä levy, mutta sen jälkeen pimeyden prinssi ei ole hänestä julkaissut mitään tähdellistä.

”Sen jälkeen hänestä tuli pehmo ja laiska. Hän antoi muiden kirjoittaa omat biisinsä. Sitä ennen oli olemassa erityinen Ozzy-soundi – se oli se Randyn (Rhoads, kitaristi) soundi ja se oli se minun soundini, joka oli hieman erilaisempi, mutta kuitenkin samoilla linjoilla. Jopa parit ensimmäiset levyt Zakkin kanssa kuulostivat vielä Ozzylta, mutta sitten ne eivät enää soundanneet häneltä”, tuumaa Lee.

Lisää luettavaa