James Bond -tuottaja muistelee ”todella surullista” tapaamista Amy Winehousen kanssa – ”Hän ei ollut parhaimmillaan”

Winehouse oli ehdolla Quantum of Solace -elokuvan tunnuskappaleen esittäjäksi.
30.9.2022 14:16

Lokakuun 5. päivä saa Amazon Prime Video -suoratoistopalvelussa ensiesityksensä The Sound Of 007 -dokumentti, joka pureutuu James Bond -elokuvasarjan musiikkeihin ja tunnuskappaleiden tekijöihin. Dokumentin virallisen trailerin voit katsoa tuosta alempaa.

Dokumentissa haastatellaan muun muassa Billie Eilishia, Sheena Eastoania, Garbagea sekä Duran Duranin jäseniä, jotka ovat tehneet kappaleita ikoniseen agenttisarjaan. Dokumentissa puhutaan myös siitä, miten esimerkiksi Radiohead ja Amy Winehouse olivat lähellä tehdä musiikkia elokuviin. Tuottaja Barbara Broccoli muisteli tuoreessa Entertainment Weekly haastattelussa tapaamistaan päihdeongelmista kärsineen Winehousen kanssa, kun laulajan harteille kaavailtiin vuoden 2008 Quantum of Solace -elokuvan tunnuskappaleen esittäjän viittaa.

”Se oli hyvin, hyvin ahdistava tapaaminen”, Broccoli toteaa.

”Hän ei ollut parhaimmillaan ja minun kävi häntä sääliksi. Hän oli emotionaalisesti hyvin hauras. Sen ymmärsi hyvin, miten hän pystyi luomaan niin koskettavaa materiaalia, koska tunsi todella syvästi. Se oli hyvin traagista. Mikä lahjakkuus, mikä ääni, mikä uskomaton persoona hän oli. Se oli todella surullista.”

Quantum of Solace -elokuvan tunnuskappaleen Another Way to Die teki lopulta Jack White yhdessä Alicia Keysin kanssa. Kappale oli ensimmäinen duettona esitetty Bond-tunnari.

Lisää luettavaa