James Brownin entinen luottomies, funk-pioneeri Alfred ”Pee Wee” Ellis on kuollut

25.9.2021 20:13

James Brownin yhtyeessä sen suosion huipulla vaikuttanut Alfred ”Pee Wee” Ellis on kuollut. Muusikko menehtyi 80-vuotiaana 23. syyskuuta.

Ellis oli mukana säveltämässä ja sovittamassa useita Brownin hittejä kuten Cold Sweat ja Say It Loud – I’m Black and I’m Proud.

Floridan Bradentonissa vuonna 1941 syntynyt Ellis muutti teini-iässä perheineen Rochesteriin, New Yorkiin ja alkoi soittaa ammattimaisesti Ron Carterin ja Chuck Mangionen kaltaisten jazzmuusikoiden kanssa. Muutettuaan takaisin Floridaan vuonna 1960 Ellis kiinnitti Brownin huomion.

Vuonna 1972 Ellis oli mukana perustamassa jazzia ja rockia yhdistelleen funk-yhtye Gothamin ja toimi myöhemmin Van Morrisonin sovittajana.

Vuonna 2012 Ellis kiersi yhdessä Cream-rumpali Ginger Bakerin, basisti Alec Dankworthin ja perkussionisti Abass Dodoon kanssa muodostamansa Ginger Baker Jazz Confusionin kanssa.

”Hän vaikutti kaikkiin maailman funkateereihin hiljaisella neroudellaan ja loistavilla sovituksillaan”, Bootsy Collins kunnioittaa Ellisiä Facebookissa.

Lisää luettavaa