Jamiroquai-laulaja muistelee kaaokseen päättynyttä Woodstock-festivaalia – ”Olin aika hyvä väistelemään mutaa”

Jamiroquai

Brittifunkin ysärisuuruus Jamiroquai esiintyi keväällä Coachellassa, joka lukeutuu Amerikan isoimpiin ja tunnetuimpiin festivaaleihin. Yhtyeen nokkamies Jay Kay kertoo tuoreessa Rolling Stone -lehden haastattelussa halunneensa aina esiintyä kyseisillä festivaaleilla juuri sen maineen vuoksi ja bändi halusi näyttää kyntensä muiden megatähtien – kuten Beyoncén, The Weekndin, Eminemin – rinnalla.

”Sanoin muille, että tämä täytyy vetää sitten nappiin, tämä on iso juttu. Tämä pitää tehdä oikein ja mielestäni niin teimmekin. Käytimme kaikki paukut ja halusimme ihmisten hämmästyvän, että ’Mitä vittua, keitä nämä tyypit ovat?’, sellaista ”peura ajovaloissa” -vibaa. Ja yleisö olikin fantastinen, onneksi”, Jay Kay toteaa.

Rolling Stonen toimittaja huomauttaa Jamiroquain edellisen saman mittakaavan esiintymisen tapahtuneen surullisenkuuluisassa Woodstockissa vuonna 1999. Traagisessa siksi, että rauhan ja rakkauden juhla päättyi kyseisenä vuonna kaaokseen: rakennelmia hajoitettiin ja sytytettiin palamaan ja yleisö lähinnä riehui ja mellakoi.

”Sen muistan, että siellä heiteltiin ainakin paljon mutaa. Olin pukeutunut valkoisiin ja päässäni oli valkoinen sulkahattu, mutta minussa ei ollut ainoatakaan tahraa. Olin aika hyvä väistelemään mutaa, haha! Muistan myös sen, kun lentokoneemme lähti ja katsoin, että ’Mitä hittoa tuolla alhaalla tapahtuu?’ Pyysin lentäjää tekemään vielä yhden kierroksen alueen yli ja näin, että siellähän oli vittu täysi mellakka päällä! Liekit leimusivat ja ajattelin, että taisimme lähteä juuri kreivin aikaan” Jay Kay muistelee tuota pian 20 vuoden takaista esiintymistä.

Laulajan mieleen on jäänyt elävästi myös positiivisia ja hauskojakin hetkiä:

”Lavan edessä oli kamera, joka rullasi raiteiden päällä vasemmalta oikealle, oikealta vasemmalle, vasemmalta oikealle… Hyppäsin sen kyytiin ja siinä me rullailimme yhdessä. Kameramies katsoi minuun ja sanoi: ’Mahtavaa, tämä on jännittävin asia mitä minulle on koko päivänä tapahtunut!”