Jazzlegenda Herbie Hancock konsertoi kesällä Pori Jazzissa

Pianisti palaa Kirjurinluotoon muutaman vuoden tauon jälkeen.
30.1.2020 10:51

Legendaarinen jazzmuusikko, pianisti ja säveltäjä Herbie Hancock on kiinnitetty kesän Pori Jazz -festivaaleille. Huhtikuussa 80 vuotta täyttävä jazzsuuruus nähdään yhtyeineen Kirjurinluodossa torstaina 16. heinäkuuta.

Miles Davisin kvintetin osana jazzin soundia mullistanut edelläkävijä on tehnyt mittavan ja vaiherikkaan uran, johon on mahtunut niin Grammy- kuin Oscar-palkintoja sekä lukuisia yhteistyökuvioita oman menestyksekkään soolouran rinnalla. Hancock esiintyi Pori Jazzissa ensimmäisen kerran jo vuonna 1971, minkä jälkeen hän on palannut Kirjurinluotoon useasti. Viimeksi Hancock on nähty Pori Jazzissa vuonna 2017.

Pori Jazzin ohjelmistoon ovat tähän mennessä varmistuneet ensimmäistä kertaa Suomeen saapuvat Dido ja Gwen Stefani sekä saksofonisti-huilisti Charles Lloyd, bluesrock-suuruus Gov’t Mule, yhdysvaltalaislaulaja Cécile McLorin Salvant, israelilaisbasisti Avishai Cohen trioineen, vibrafonisti Joel Ross, Shabaka and the Ancestors, Kokoroko sekä Myra Melford’s Snowy Egret. Suomalaisista kiinnityksistä mainittakoon Jukka Eskolan johtaman yhtyeen kanssa esiintyvä Pepe Willberg sekä kitaristi Erja Lyytinen.

Pori Jazz järjestetään 55. kertaa 10.–18. heinäkuuta järjestyksessään 55. kertaa. Liput ovat myynnissä Ticketmasterissa.

Lisää luettavaa