Jazzlegenda, trumpetisti ja näyttelijä Jack Sheldon, 88, on kuollut

Jack Sheldon tähditti 60-luvun puolivälissä Run, Buddy, Run -tv-sarjaa.

RIP jack Sheldon (30.11.1931 - 27.12.2019)

Jazzmuusikko ja näyttelijä Jack Sheldon menehtyi viime perjantaina. Kuoleman vahvisti tiistaina The Hollywood Reporterille Sheldonin pitkäaikainen manageri Dianne Jimenez. Sheldon oli kuollessaan 88-vuotias.

Sheldon aloitti musiikkiuransa jo 13-vuotiaana ja oli taitava trumpetisti. Hänestä tulikin 1950-luvulla yksi West Coast -jazzin avainhenkilöitä. Hän julkaisi urallaan 23 albumia ja johti omaa 17-henkistä orkesteriaan. Lisäksi hän työskenteli muun muassa Art Pepperin, Gerry Mulliganin, Benny Goodmanin, Frank Sinatran, The Monkeesin ja Tom Waitsin kanssa.

Sheldon hyppäsi myöhemmin myös tv-maailmaan ja oli 1960-luvulla Merv Griffinin aisaparina tämän talk show -ohjelmassa. 1970-luvulla hän toimi ääninäyttelijänä Schoolhouse Rock! -piirretyssä, jossa tämä esitti muun muassa I’m Just A Bill -kappaleen, jota on myöhemmin parodioitu muun muassa Simpsoneissa ja Family Guyssa. Hänellä oli myös oma, lyhytikäiseksi jäänyt tv-sarja Run, Buddy, Run. Lisäksi hänet nähtiin näyttelijänä muun muassa Gilligan’s Islandissa, Sally Fieldin tähdittämässä The Girl With Something Extrassa, Star Trek: The Next Generationissa ja Mike Hammer, Private Eye -sarjassa.

Sheldonin musiikkia ja soittoa kuultiin myös elokuvissa ja The Shadow Of Your Smile -kappale Elizabeth Taylorin ja Richard Burtonin tähdittämässä The Sandpiper -elokuvassa (1965), jolla myös Sheldon soittaa, voitti sekä Grammy- että Oscar-palkinnot. Hänen soittoaan voi kuulla myös muun muassa elokuvissa The Long Goodbye (1973), Breakfast at Tiffany’s (1961), Freaky Friday (1976), Mommie Dearest (1981) ja Gigli (2003).

”Los Angelesissa oli paljon hyviä soittajia, mutta en tunne ketään, joka pystyy tekemään komediaa, laulamaan ja soittamaan kuin Jack. Teknisesti taitava soittaminen on yksi juttu, mutta Jackilla on upea soundi, jollaista moni soittaja ei vain saa aikaan”, kertoi Sheldonin hyvä ystävä Clint Eastwood Los Angeles Timesin artikkelissa vuonna 2012.