Jonna Tervomaalta kokoelma ja duetto Ismo Alangon kanssa

17.7.2008 20:59

Kesän ainoan rockfestarikeikkansa Ruisrockissa heittänyt Jonna Tervomaa julkaisee lokakuussa kokoelma-albumin.

– Nyt on vähän tällainen erikoiskesä meneillään. Ruisrockissa tosiaan vedettiin ensimmäinen ja viimeinen rockfestivaalikeikka… Muuten tässä on nauhoiteltu kaikenlaista uutta ja vähän erikoistakin. Me valmistellaan tosiaan kokoelmalevyä, jonka myötä pistetään kymmenen vuotta kivojen kansien sisään. Kokoelmalle tulee mukaan myös kokonaan uusia biisejä.

Tulevasta kokoelmasta prässätään kaksi erilaista versiota. 

– Levystä ilmestyy perinteinen singlekokoelma ja sitten myös tuplaversio, josta löytyy paljon harvinaisuuksia. Sinne on esimerkiksi sovitettu kappaleita uusiksi erikoisilla kokoonpanoilla. Olen heittänyt muun muassa Nieminen & Litmanen -duon kanssa keikkoja ja näitä esiintymisiä on taltioitukin. Olen ollut mukana myös muissa harvinaisemmissa jutuissa ja esiinnyin esimerkiksi Ismo Alanko Teholla -kokoonpanon kanssa Ruisrockissa. Samalla paikalla esiintyi muuten aikoinaan eräs Nirvana! En ollut vielä silloin kamalasti kierrellyt festareita, mutta se keikka jäi mieleen aivan mielettömänä hetkenä ihmisen elämässä.

Ja kokoelman jälkeen ura jatkuu tavallaan "puhtaalta pöydältä"?

– No joo, vähän sellaista ajatustakin on ollut ilmassa. Mutta tosiaan, kuten sanoin, kymmenen vuotta on nyt täynnä. Sen kunniaksi on oikein mukavaa tehdä tällainen välitilinpäätös kaikesta julkaistusta.

Eräs Jonnan mainitsemista erikoisemmista "kokoonpanoista" julkaisee myös singlen, vieläpä vain parin viikon kuluttua. Silloin kauppoihin ilmestyy mini-cd 2×1=1, jonka nimikappaleen Jonna ja Ismo Alanko Teholla -kokoonpano esittivät Ruisrockissakin. 2×1=1 on nyt kuultavissa MySpacessa osoitteessa www.myspace.com/ismoalanko

Ismo Alanko Teholla -bändin viiden biisin 2×1=1 -miniltä löytyy mainitun dueton lisäksi myös kaksi aikaisemmin julkaisematonta laulua. Levystä on saatavissa myös numeroitu 150 kappaleen erä Ismo Alangon, Teho Majamäen ja Jonna Tervomaan nimikirjoituksilla. Sellaisen voi tilata Fullsteamin verkkokaupasta osoitteesta www.fullsteamrecords.com/popupikkunat/kauppa/index.php

www.jonnatervomaa.com

Lisää luettavaa