”Jos baari kaatuu, Kotiteollisuus on kusessa” – Katso tänään livenä, kun Otto-Pelle Kusinen järjestää armottoman kostoiltaman

Kotiteollisuus nousee tänään lavalle. Illanseisojaisten eräänä tavoitteena on pelastaa baari.

Karjalan tykistörykmentti Kotiteollisuus on mukana lappeenrantalaisen Hullu ukko -ravintolan toiminnassa. Viime aikojen haastavan ”yleisötilanteen” vuoksi molempien em. tahojen toinen jalka uponnut jonkinasteiseen nesteeseen – siis siihen keltaiseen ja usein myös haisevaan.

– Hullu ukolla on kuulemma hankala tilanne. Itse en ole ikinä tajunnut rahahommista mitään, enkä haluakaan tajuta. Ei ole minun juttu. On toki aina mukava loikata mukaan erilaisiin ”projekteihin”, mutta baari on vähän eri sketsi kuin bändi, jolla ei ikinä olla pyrittykään mihinkään taloudellisiin päämääriin. Eli fakta on se, että baari kaatuu, jos mitään ei tehdä. Ja jos baari kaatuu, Kotiteollisuus on sijoittajana myös kusessa. Mutta toisaalta; kusessahan me kaikki muusikon rentut ollaan muutenkin, sanoo Kotiteollisuuden Jouni Hynynen.

”Mitään” on nyt tehty. Tänänä lauantaina 23. toukokuuta kello 18 alkaen Hullussa ukossa nimittäin koetaan epäilemättä hurja ”Otto-Pelle Kusisen paluu ja kosto” -iltama. Kotiteollisuus striimaa koko tapahtuman ilmaiseksi Facebook-sivullaan, mutta yhtyeen sekä erityisesti kapakan taloudellisesta avustamisesta kiinnostuneet voivat luonnollisesti tehdä rahalahjoituksen esimerkiksi täältä löytyvien ohjeiden mukaan.

Ja kun nyt aiheen äärelle päästiin, niin puhutaanpa myös Kotiteollisuudesta. Yhtyeen sorvin ääressä ei ole nimittäin laiskoteltu.

– Tosiaan, tässä tuli yllättäen ”luppoaikaa” ja ajateltiin käyttää se tehokkaasti. Aaltonen (Miitri, kitara) itse asiassa syötti minulle jotain uusia biisipohjia jo aikoja sitten. Pureskelin niitä hetken ja heitin kohta omasta puolestani tulille neljätoista uutta aihiota. Näitä raakileita pitää toki kehitellä, mutta hovituottajamme Mikko Karmila näytti jo biiseille vihreää valoa, kun eräänä ”pari vuorokautta” kestäneenä iltana niitä pistettiin nippuun. Samaa väriä väläytti levy-yhtiö Universal, vaikka sen edustajat eivät ole kuulleet nuottiakaan uudesta materiaalista. Eli toisin sanoen levytysdiili saa jatkoa, sanoo Hyynen.

– Alamme äänittää uutta albumia Tikkalassa – vanha tuttu paikka Helvetistä itään– ja 7-sessioista – heinäkuun loppupuolella hyväksi havaitulla periaatteella ”levy on valmis sitten kun se on valmis”. Minun karkea arvioni on, että tässä puhutaan loppuvuodesta 2020 tai alkuvuodesta 2021!