Artisti: Kotiteollisuus

”Uskomattoman hyvin piti jätkien pokka” – Kotiteollisuuden uusi video kuvattiin yhdellä otolla

Kappas, tämmöinenkin tuli julki! Ohjaaja Pete Welling otti Soundin verkkotoimitukseen yhteyttä ja vinkkasi Kotiteollisuuden uudesta musiikkivideosta, jonka kuvauksissa koeteltiin Jouni Hynysen ja kumppaneiden kykyä pitää naama peruslukemilla. Tuoni peiton alla -biisiin tehty video nimittäin kuvattiin yhdellä otolla, ja herrat Hongisto, Aaltonen ja Sinkkonen pääsivät näemmä kiusaamaan porukalla keulakuvaansa. ”Uskomattoman hyvin piti jätkien pokka”, Welling kiittelee.

”Semisti hävettää” – Kotiteollisuuden maineikkaan musavideon kuvauksissa sattui ja tapahtui

Tapahtuipa vuonna 2002 sillä tavalla, että Kotiteollisuus julkaisi Kuolleen kukan nimi -albumin, joka viimeistään sinkautti yhtyeen koko kansan tietoisuteen. Tuolloin elettiin Niskalaukaus-henkisen junttahevin kulta-aikaa ja metallibuumi oli hyvässä nousussa, ja Kotiteollisuus kohosi tässä ympäristössä vastustamattomasti kohti suursuosiota. Vuonna 2003 ilmestyi sitten Helvetistä itään, josta kehkeytyi radiohitteineen yhtyeen menestynein levy.

On tämä saatanan työmaa – Kotiteollisuuden tulevalla levyllä on Jouni Hynysen mielestä erityisen tärkeä biisi

Kotiteollisuuden uusi studioalbumi Jumalattomat julkaistaan 14. toukokuuta. Jouni Hynynen halusi levyn ensimmäiseksi singleksi kappaleen Saatanan työmaa, josta hän odottaa yhtyeelle tärkeää laulua. Toisin kävi, ja ensisingleksi tulikin biisi, jota tuottaja Mikko Karmila inhosi heti äänityksissä.

Kotiteollisuus ylistää naiseutta: ”Iän myötä tajuaa, miten tyhmiä me ukot loppujen lopuksi olemme”

Harvaan asiaan pystyy luottamaan tässä katalassa maailmassa, mutta siihen sentään voi, että Kotiteollisuuden soundi on ja pysyy. Jouni Hynynen ja kumppanit ovat löytäneet tyylinsä jo vuosikymmeniä sitten, ja tänään julkaistu Herttarouva-single jatkaa sujuvasti siitä mihin yhtye jäi Valtatie 666 -albumillaan vuonna 2018. Kuuntele uusi biisi alempaa.