Jos Emperor ja Dissection kiinnostavat, tarkasta tämä – Insomniumin Markus Vanhala herätti vanhan black metal -yhtyeensä eloon

Kylläpä kirskuu mukavasti vanhojen pahojen aikojen hengessä! Insomniumin ja Omnium Gatherumin riveissä 2000-luvulla menestystä niittänyt Markus Vanhala päätti palata nuoruusvuosiensa fiiliksiin ja herättää pandemiahiljaisuuden aikana henkiin 1990-luvulla alun perin kehitetyn I Am the Night -bändinsä. Soittokaverina toimi silloin ja on edelleen entinen Omnium Gatherum -toveri Janne Markkanen, ja uuteen nousuun on lisäksi pyydetty mukaan Okko Solanterä sekä muun muassa Paradise Lostista tuttu Waltteri Väyrynen.

Musiikkilajina toimii siis tanakka Emperorin, Mayhemin ja Dissectionin kaltainen sysimusta metalli. Pimeyden voimia nostatetaan taisteluun taivaan valtoja vastaan, kuten yhtye itse asian muotoilee.

In the Nightside Eclipse, De Mysteriis Dom Sathanas ja Storm of the Light’s Bane avasivat tämän pimeämmän portin joskus muinoin, ja nämälevyt taitavat myös kuulua musiikissamme”, Vanhala kertoo tiedotteessa.

Svart Records julkaisee ensimmäisen I Am the Night -äänitteen 11. kesäkuuta. Tällöin ilmestyy 500 kappaleeseen rajoitettu 12-tuumainen maksisingle Hear Me O’ Unmaker, jonka kääntöpuolella kuullaan suomalainen versio Emperorin Acclamation of Bondsista. Debyyttialbumi While the Gods Are Sleeping ilmestyy loppuvuodesta 2021.

“Albumi kertoo tarinoita yön palvonnasta sekä pimeiden voimien esiinmarssista. Yöllä valon kirkkauden nukkuessa pimeyden joukot nousevat, syöksevät enkelit liekeissä alas ja ottavat taivaiden valtakunnan haltuun, jolloin koittaa uusi yksilöllisen vapauden aika”, laulaja Solanterä toteaa tiedotteessa.

“I Am the Night on ihka oikea bändi eikä projekti. Musiikkia tulee myös lisää, kun siltä tuntuu ja kun materiaalin synnytys on yhtä aitoa ja vapaata kuin tämän levyn luominen”, Vanhala jatkaa.