Jos Slash olisi saanut päättää, Paradise Cityn kertosäe olisi ollut hieman arveluttavampi

12.1.2024 07:00

Paradise City on todellinen pesunkestävä hard rock -klassikko ja yksi Guns N’ Rosesin rakastetuimmista kappaleista. Nyt Ultimate Classic Rock kertoo muutamia hauskoja knoppitietoja biisin taustoista. Kiinnostavaa asiaa löytyy suomalaistenkin näkökulmasta!

Artikkelissa nimittäin nostetaan Suomen oma Hanoi Rocks yhdeksi kappaleen innoittajista. Kuin tätä analyysiä perustellakseen jutussa muistutetaan, että Hanoi-kitaristi Nasty Suicide vilahtaa Paradise Cityn maineikkaalla musiikkivideolla. Myös Black Sabbathin vuonna 1983 julkaisema Zero the Hero mainitaan yhtenä inspiraation lähteenä. GNR itse ei ole suoraan nimennyt kappaleen innoittajia, mutta yhtyeen Hanoi-fanitus on toki ollut tiedossa jo Appetite for Destructionin julkaisemisesta asti.

Yhtenä hupaisana anekdoottina kerrotaan, että Slash halusi Paradise Cityn kertosäkeen tekstiksi jotain aivan muuta kuin mitä lopullisessa versiossa lauletaan. Slash tahtoi, että kertsin teksti olisi kuulunut ”Take me down to the Paradise City / Where the girls are fat and they’ve got big titties”, mutta muu yhtye päätyi lopulta muotoon ”Take me down to the Paradise City / Where the grass is green and the girls are pretty”. Mitenkähän olisi käynyt biisin hittiasteelle, jos kitaristi olisi saanut tahtonsa läpi?

Siitäpä biisi sitten soimaan musiikkivideon kera. Bongaatko Nassen tuolta porukan seasta? (Neljän minuutin jälkeen kannattaa olla tarkkana.)

Lisää luettavaa