Judas Priest -kitaristi antaa arvoa yhtyeen mielipiteitä jakaneille ”Ripper” Owens -ajan levyille – ”He tekivät tarkoituksella jotain erilaista”

17.3.2024 15:38

Vastikään Invincible Shield -albumin julkaisseen Judas Priestin kitaristi Richie Faulkner arvostaa yhtyeen 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa Tim “Ripper” Owensin kanssa julkaisemia Jugulator ja Demoliton-albumeita.

Asia nousi esiin puolalaisen Eska Rockin haastattelussa.

”Diggaan niistä levyistä”, Faulkner sanoo. ”Siellä on biisejä, kuten kaikilla muillakin levyillä, joista pidän enemmän kuin toisista, mutta ymmärrän fanina mitä he tuolloin tekivät. Niiltä löytyy joitain loistavia biisejä — Hell is Home, Machine Man. Cathedral Spires on fanien suosikki. Joten kyllä, tykkään niistä. Ne ovat erilaisia — jopa logoa myöten. Luulen että he tekivät tarkoituksella jotain erilaista.”

Laulaja Rob Halford lähti Priestistä soolouralle 1992 ja Owens piti mikkiä lämpimänä aina metallijumalan vuoden 2003 paluuseen asti.

Faulkner sanoo nähneensä, kuinka suhtautuminen halfordittomaan Priestiin on vuosien varrella muuttunut.

”Tiedän, että ne levyt saivat vuosien varrella paljon vihaa osakseen, mutta aika antaa perspektiiviä, ja nykyään kun katselee Facebookia tai juttelee fanien kanssa käy selväksi, että niitä myös rakastetaan. Suhtautuminen on muuttunut ajan, uuden perspektiivin myötä. Mielestäni ne ovat oikein mainioita levyjä.”

Edit. 17.3. klo. 17.05: Korjattu levyjen julkaisuajankohdaksi 90-luvun loppu ja 2000-luvun alku.

Lisää luettavaa