”Juice jos kuka ansaitsee elokuvan” – Ikonisen taiteilijan elämä siirtyy valkokankaalle, kuvaukset alkavat keväällä

Elokuva perustuu vapaasti Antti Heikkisen Juice-elämänkertaan Risainen elämä.
19.12.2017 13:42

Juice Leskinen syntyi Juankoskella helmikuussa 1950 ja kuoli Tampereella marraskuussa 2006. Vuosissa mitaten sanoittajaneron elämä jäi kenties lyhyeksi, mutta matkansa varrella hän ehti jättää lähtemättömän jäljen suomalaisen rockmusiikin ja lyriikan historiaan. Seuraavaksi tekstittäjän elämä siirtyy valkokankaalle.

Leskisen elämästä kertova elokuva valmistuu vuoden 2018 lopulla. Elokuvan ohjaa Teppo Airaksinen (Napapiirin sankarit 2, Downshiftaajat) ja tuottaa Marko Talli. Käsikirjoituksesta vastaa Antti-Heikki Pesonen ja se perustuu vapaasti Antti Heikkisen Juice-elämäkertaan Risainen elämä. Pääroolissa nähdään Riku Nieminen (21 tapaa pilata avioliitto, Putous, Roba) ja nuorempaa Juhani ”Juice” Leskistä näyttelee 11-vuotias kuopiolainen Silmu Ståhlberg.

Elokuvan kuvaukset alkavat maaliskuussa Tampereella, jossa suurin osa elokuvan kohtauksista kuvataan. Lisäksi kuvauksia tehdään Juicen synnyinseuduilla Savossa. Leskisen elämästä kertova elokuva on fiktio, mutta se kulkee totuuteen pohjautuvia polkuja pitkin paljastaen ikonisen taiteilijan risaisesta elämästä seikkoja, joista suuri yleisö ei tiedä läheskään kaikkea. Musiikki on luonnollisesti myös suuressa roolissa.

”Juice jos kuka ansaitsee elokuvan. Hän aloitti suomenkielisen rock-lyriikan tekemisen ja synnytti manserockin. Hän on ollut satojen lauluntekijöiden innoittaja”, Juicen ystävä ja työkaveri Mikko Alatalo toteaa.

Lisää luettavaa