Artisti: Juice Leskinen

Näin Juice Leskisen levylle piilotettiin salainen viesti – lue edesmenneen Mika Sundqvistin arkistohaastattelu

Kunnioitettavat määrät maineikkaita suomirock-levyjä äänittänyt Mika Sundvist poistui keskuudestamme 7.8.2021 74-vuotiaana. Soundissa 3/2017 julkaistiin Sundqvistin pitkä haastattelu, jossa studiomestari kertoi tarinoita vanhoilta ajoilta sekä ajatuksiaan nykymaailman äänitystrendeistä. Julkaisemme haastattelun nyt Sundqvistin muistoksi nettiuusintana. Artikkelin on toimittanut Antti Luukkanen.

Onko maineikas Juice-elokuva jäänyt näkemättä? Tänään voit ottaa vahingon takaisin

Teppo Airaksisen ohjaama Juice onnistui yllättämään yleisön vuonna 2018 – ja nimenomaan hyvällä tavalla. Jos kotimaiset elämäkertaelokuvat ovat kärsineet välillä pateettisuudesta tai kaavamaisuudesta, Juice vältti nämä sudenkuopat ja kertoi Juice Leskisen tarinan koruttomasti, kuvia kumartelematta. Erityisesti pääosaa esittänyt Riku Nieminen hoiti pestinsä erinomaisesti.

Kuinka säveltää oikeaoppisesti kuin Juice Leskinen? Mainio video-opas pureutuu juiceuden ytimeen

Nyt syntyy Pipo Productionsin pajalla selkeää viraalihittikamaa. Nuori herrasmies nimeltä Heikki Ranta on ryhtynyt tekemään videosarjaa, jossa näytetään, miten itse kukin voi tehdä hyvin samankaltaisia kappaleita kuin erinäiset kuuluisat suomalaiset biisinikkarit. Sarjan ensimmäisessä osassa käsiteltiin J. Karjalaista, ja eilen julkaistussa kakkososassa on vuorossa Juice Leskinen.

Videoaarteita Juicesta vuosikymmenten varrelta – Elokuvajuhlien Soundi suosittelee -näytös muistelee 70 vuotta sitten syntynyttä mestaria

Tampereen elokuvajuhlilla (4.–8.3.) on tänäkin vuonna Soundi suosittelee -näytös. Näytöksen aiheena on Juice Leskinen, jonka syntymästä tulee 19.2. kuluneeksi 70 vuotta. Arkistojen aarteet 2 -näytöksessä katsotaan tv-esiintymisiä ja elokuvia vuosilta 1974–2005. Mukana on totta kai Kaurismäen veljesten ohjaama Saimaa-ilmiö -elokuva, josta yllä näkyvä kuvakaappauskin on peräisin, sekä esimerkiksi haastattelu, missä Juice ja Danny puhuvat tuotantojensa kaupallisuudesta, Neil Hardwickin tekemä haastattelu sekä harvoin nähty musiikkivideo Simsalabim Jim -kappaleeseen….