Kaaos meksikolaisfestivaaleilla – Slipknotin ja Evanescencen peruutuksista pettynyt yleisö hajotti paikkoja ja poltti rumpusetin

Slipknot

Kuluneena viikonloppuna Mexico Cityssä järjestettävät Knotfest Meets Forcefest -festivaalit eivät alkaneet kovin mukavissa merkeissä.

Jupakka sai alkunsa, kun lavan edessä ollut aita hajosi puolalaisen Behemothin esiintymisen aikana tai sen jälkeen, jolloin seuraavana soittovuorossa ollut Evanescence sekä pääesiintyjä Slipknot joutuivat perumaan keikkansa turvallisuussyihin vedoten. Peruutukset eivät olleet kaikille katsojille mieleen ja lavalle alkoikin pian sataa kaikenlaista roskaa ja ryönää. Tämän jälkeen jotkut yleisön edustajat valloittivat lavan ja muun muassa soittivat Evanescencen instrumenteilla. Lopulta tilanne eteni siihen pisteeseen, että yhtyeen rumpusetti heitettiin valtaisaan kokkoon.

Slipknot julkaisi Knotfestin kotisivuilla virallisen lausunnon, jossa yhtye painotti yleisön ja esiintyjien turvallisuuden olevan kaikkein tärkeintä.

”Rikkoutuneen aidan ja sen epäonnistuneiden korjausyritysten vuoksi Slipknotin oli peruttava esiintymisensä eilisiltana. Turvallisuus – etenkin faniemme ja muiden yhtyeiden – on ykkösprioriteettimme. Pahoittelemme tilannetta syvästi ja toivomme, että ymmärrätte sen. Emme voisi antaa itsellemme anteeksi, jos kellekään teistä tapahtuisi jotakin. Mikäli aita olisi saatu korjattua, olisimme nousseet lavalle. Toivomme, että ymmärrätte tilanteen ja pyrimme korvaamaan tämän teille mahdollisimman pian.”

Evanescence pahoitteli puolestaan peruutusta Facebookissa julkaisemallaan videolla. Voit katsoa sen alta.

Myöhemmin orkesteri julkaisi aiheeseen liittyen vielä toisen päivityksen, jossa se harmitteli laitteistonsa tuhoamista, mutta lisäsi tiedostavansa, että tihutöiden taustalla oli vain pieni osa yleisöstä.

Behemoth-laulaja Nergal kommentoi tapahtumia omalla Instagram-tilillään seuraavasti:

Alla vielä videomateriaalia tapahtumista.