Kalifornialaisen roadhouse-ravintolan ohjelmistoa: pikkubändejä, open mic night, talon oma yhtye sunnuntaisin… ja Paul McCartney

14.10.2016 09:52

Kalifornian San Bernardinon maakunnan Pioneertownissa on juuri nyt tällä hetkellä nk. hyvä meininki. Paikallinen Pappy & Harriet’s -niminen roadhouse-kapakka sai nimittäin hitusen verran normaalia nimekkäämmän esiintyjän lavalleen: itse Beatles-ikoni Paul McCartney päätti vetää show’n intiimeissä klubiolosuhteissa. Tätä kirjoittaessa kello on siellä päin 23:40, joten Maccan show on varmaan paraikaa täydessä käynnissä. Hyvä!

McCartneyn tempaus sijoittuu miehen Desert Trip -festarikeikkojen väliin. Miehen ensimmäinen keikka kaksiosaisella festivaalilla soitettiin 8.10. ja seuraava on tiedossa tulevana viikonloppuna 15.10. Joten mitäpä muutakaan tuossa väliaikana tekisi kuin soittaisi esimerkiksi piskuisessa tienvarsibaarissa?

Pappy & Harriet’s tosin ei ole aivan mikä tahansa pikkukuppila. Klubi ja koko ympäroivä kaupunki rakennettiin vuonna 1946 alun perin lavasteeksi lännenfilmejä varten, ja paikan päällä kuvattiin muun muassa sellaisia elokuvia ja sarjoja kuin The Cisco Kid ja Judge Roy Bean. Vuonna 1972 klubista tuli moottoripyöräkerholaisten suosima ruokapaikka.

Nykyisen nimensä ravintola sai vuonna 1982, kun pariskunta Harriet Aleba ja Claude ”Pappy” Allen osti ravintolan. Klubista tuli eräänlainen kulttipaikka, ja kun Pappy kuoli vuonna 1994, kuolinuutinen keräsi huomiota läpi läntisen maailman. Folkmuusikko Victoria Williams levytti jopa laulun Happy to Have Known Pappy.

Ravintolassa ovat aikaisemmin esiintyneet muun muassa Eagles of Death Metal, Sean Lennon, Queens of the Stone Age ja Billy Corgan. Sekä Robert Plant, joka astui vuonna 2006 yllättäen talon oman housebändin kanssa lavalle.

Lisää luettavaa