Kannustaako Snoop Doggin tuore musiikkivideo presidentin salamurhaan? – Asiasta huolestuttiin aina senaattoritasoa myöten

Kuvakaappaus videosta.

Pitkän linjan rap-kiho Snoop Dogg ei aiempien puheidensa perusteella lukeudu varsinaisesti Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin vannoutuneimpien fanien joukkoon. Asia tulee harvinaisen selväksi viimeistään miehen tuoreimmalla, Lavender-singlelle tehdyllä musiikkivideolla, jolla mies nähdään ampumassa pellenä esitettyä Trump-hahmoa lähietäisyydeltä ehtaan teloitustyyliin.

Tasapuolisuuden nimissä on kuitenkin todettava, että videolla kaikki paitsi artisti ja tämän posse on puettu klovneiksi ja liipaisimen vedon jälkeen pyssyn piipusta pamahtaa luodin sijaan lippu, jossa lukee aitoon sarjakuvatyyliin ”bang!”. Kahlittu presidenttikin nähdään vielä videon päätteeksi polttelemassa hippaheinää Snoopin ja kumppaneiden kanssa, eikä suinkaan harppua pilvenreunalla virittelemässä.

Näistä seikoista huolimatta kohu on kuitenkin valmis ja asiaan on nyt otettu kantaa senaattoritasolta saakka. Viime presidenttikilvassakin mukana ollut Marco Rubio nimittäin pelkää, että joku saattaa inspiroitua videon esittämästä esimerkistä ja yrittää samaa tosielämässä. TMZ:lle aiheesta puhunut senaattori avaa huoltaan seuraavasti:

”Snoopin ei olisi pitänyt tehdä sitä. Tässä maassa on salamurhattu presidenttejä ennenkin, joten meidän tulisi olla hyvin tarkkoja näiden asioiden kanssa… Mielestäni ihmiset voivat olla eri mieltä politiikasta, mutta varovaisuus täytyy säilyttää. Sillä kun väärä ihminen näkee jotakin tälläistä ja saa siitä väärän käsityksen, voi syntyä todellisia ongelmia. En ole varma, mitä Snoop oikein ajatteli. Hänen olisi ollut syytä harkita vielä asiaa.”

Voit katsoa kohua herättäneen videon alta.