Kekseliäästi musiikkia käyttäviä kotimaisia elokuvia ja ohjelmia palkitaan uudella tunnustuksella – Ehdolla kolme sarjaa ja kolme dokumenttia

Kuva Einari Paakkasen dokumenttielokuvasta Karaokeparatiisi.

Voittaja julkistetaan 31. elokuuta Screen Helsinki -tapahtumassa.

Vuoden musiikkioivallus on Gramexin ja Teoston myöntämä uusi palkinto, joka antaa tunnustusta elokuville ja tv-ohjelmille, joissa on käytetty musiikkia kekseliäällä ja erityistä lisäarvoa tuovalla tavalla. Ehdokkaiksi haki yhteensä 21 teosta, jotka edustivat monia lajityyppejä pitkistä elokuvista lastenohjelmien ja draamasarjojen kautta reality-ohjelmiin.

”Mukaan ehdokkaaksi oli hakeutunut kiinnostava kattaus erilaisia aiheita, erilaisia teoslajeja ja eri näkökulmia. Mukana oli myös monenlaisia tapoja suhtautua musiikkiin – osa perinteisempiä, osa oivaltavampia. Kriteerinämme oli, että shortlistalle etsitään erityisesti teoksia, joissa musiikkia käytetään kekseliäästi”, kertoo esivalinnan sekä valinnaisen voittajan valitsevan ammattilaisraadin puheenjohtaja, toimittaja ja tietokirjailija Kalle Kinnunen.

Hakeneiden joukosta saajaehdokkaiksi valikoitui kolme kotimaista tv-sarjaa: Anna Dahlmanin ohjaama Aikuiset, Samuli Valkaman ohjaama Mies, joka kuoli ja Jani Volasen ohjaama Munkkivuori sekä kolme dokumenttielokuvaa: Susanna Helken Armotonta menoa – Hoivatyön lauluja, Einari Paakkasen Karaokeparatiisi sekä Leena Kilpeläisen Maija Isola.

Vuoden musiikkioivallus -palkinto jaetaan 31. elokuuta järjestettävässä audiovisuaalisen alan Screen Helsinki -tapahtumassa, jossa jaetaan myös muita alan tuotantopalkintoja. Tapahtuman järjestää kotimaisten elokuva- ja tv-alan sisällöntuottajien yhdistys Audiovisual Producers Finland – APFI ry.