Kipinät sinkoilevat Graham Bonnetin ja laulajan ex-bändin välillä – ”Jos todella haluatte lähteä kiviä heittelemään…”

17.1.2024 10:54

Alcatrazz on laulaja Graham Bonnetin, kosketinsoittaja Jimmy Waldon ja basisti Gary Shean vuonna 1983 perustama rockyhtye, jonka kokoonpanossa ovat vuosien varrella vaikuttaneet muun muassa Yngwie Malmsteen ja Steve Vai. Bändin ensimmäinen aktiiviaika kesti vuoteen 1987 saakka, mutta vuosina 2007-2014 yhtye keikkaili Alcatrazz featuring Graham Bonnet -nimen alla ilman Waldoa ja Sheaa. Vuonna 2019 Bonnet ja Waldo aktivoivat bändin uudelleen Shean liittyessä joukkoon 2020. Samana vuonna ilmestyneen Born Innocent -paluulevyn jälkeen Bonnet lähti bändistä riitaisissa merkeissä ja hänen tilalleen hyppäsi Doogie White. Tätä nykyä Bonnet keikkailee Graham Bonnet’s Alcatrazz -nimen alla, kun taas Waldo ja Shea pyörittävät niin sanotusti alkuperäistä Alcatrazzia.

Viime viikonloppuna alkoivat kipinät Bonnetin ja Alcatrazzin välillä sinkoilemaan kunnolla, kun yhtye julkaisi Waldon kynäilemiä some-kirjoituksia, joissa tämä kommentoi tiukkaan sävyyn Bonnetin ja tämän naisystävän, Alcatrazzissa vuosina 2019–2020 bassoa soittaneen Beth-Ami Heavenstonen pari viikkoa sitten julkaistussa haastattelussa esittämiä väitteitä. Videolla kaksikko – tai pääasiassa äänessä oleva Heavenstone – nimittäin sanoo, etteivät Waldo tai muut ”koskaan säveltäneet mitään” ja että Bonnet oli yhtyeen pääasiallinen biisintekijä antaen sävellyskrediittejä muille lähinnä hyvää hyvyyttään.

”Graham Bonnet on Alcatrazz, mutta hän ei voi käyttää nimeä sen puhtaimmassa muodossa, koska sen ovat vieneet lokaan kaksi ihmistä, jotka julkaisivat kaksi levyä sillä nimellä, vaikka ne eivät kuulostaneet yhtään Alcatrazzilta. Koska he eivät ole bändin biisintekijöitä. [Bonnet] antoi heille kunniaa, koska sellainen hän on. He eivät koskaan tehneet biisejä, joten ei se voi kuulostaa enää Alcatrazzilta”, Heavenstone julistaa Bonnetin myhäillessä vieressä.

”Olemme tähän asti välttäneet alentumasta heidän tasolleen ja jättäneet kaikki puheet omaan arvoonsa, mutta nyt saa riittää” Alcatrazz-leiristä reagoidaan heistä esitettyihin väitteisiin.

”Miksi entisen laulajamme täytyy olla tuollainen ääliö? Jo useamman vuoden ajan olemme lukeneet ja kuulleet haastatteluja, joissa hän julkisesti lyttää bändin nykyisiä ja entisiä jäseniä, erityisesti Jimmyä. Hän sanoo meidän esittävän muusikkoja ja olevan surkeita soittajia ja muuta hölynpölyä.”

”Vaikka Bonnet näin ajatteleekin, se valheellinen narratiivi, mitä tämä kaksikko jatkuvasti suoltaa julkisuuteen, on äärimmäisen epäammattimaista ja epäkunnioittavaa niitä biisintekijöitä ja soittajia kohtaan, jotka ovat tehneet yhteistyötä Grahamin kanssa Alcatrazzissa ja muissa projekteissa. Ja melko paksua tekstiä Beth-Ami Heavenstonelta, joka ei edes itse soita bassoa kummallakaan Graham Bonnet Bandin albumilla, vaikka niin on tekijätietoihin merkitty.”

”Miten tämä nainen voi sanoa olevansa asiantuntija siitä, kuka kirjoitti mitäkin 40 vuotta sitten? Hän on itse sanonut, ettei tiennyt Grahamista mitään ennen kuin tapasi hänet (vuonna 2013). Muistatteko Island In The Sun -kappaleen? Jimmy Waldo sävelsi kappaleen pääteeman, mutta biisistä tuli parempi yhteistyöllä muiden kanssa. Se, ettei laske mukaan jotakuta joka teki niin merkittävän osan biisistä, osoittaa, millainen tyyppi Bonnet on.”

”Ja jos todella haluatte lähteä kiviä heittelemään, voimme hyvin puhua myös siitä, miten Graham on huulisynkannut suurimman osan keikoistaan tammikuusta 2017 lähtien. Kyllä, se on vilppi, jossa olemme itsekin osallisia, koska halusimme selvitä keikoista ja tienata elantomme. Mutta et ollut kovin kriittinen silloin, kun Jimmy äänitti, korjaili ja vietti viikkoja palkatta työstäen niitä raitoja kiertuetta varten.”

”Ehdotammekin, että jatkossa hoidat itse haastattelusi ja yrität pitää puheet sivistyneellä tasolla. Emme haluaisi muistuttaa niistä asioista, mitä olet toistuvasti sanonut vaikkapa edesmenneestä Ronnie James Diosta, kollegoistasi David Coverdalesta ja Joe Lynn Turnerista, Rob Halfordista, Michael Schenkeristä ja lähes kaikista, joiden nimi ei ole Don Airey, Trevor Gordon tai Barry Gibb.”

Lisää luettavaa