Kitaristi Steve Morse jättää Deep Purplen pysyvästi – keskittyy hoitamaan sairastunutta vaimoaan

23.7.2022 15:37

Kitaristi Steve Morse tiedottaa jättäytyvänsä pysyvästi sivuun Deep Purplen kokoonpanosta.

Morse ilmoitti huhtikuussa pitävänsä taukoa Deep Purplesta vaimonsa Janinen sairastuttua syöpään. Kitaristi sanoi tuolloin toivovansa paluun yhtyeen kokoonpanoon olevan mahdollista myöhemmin.

Nyt Morse toteaa, ettei voi sitoutua Deep Purplen aikatauluihin tämän vuoden, eikä lähitulevaisuudenkaan osalta.

”Lähdin äkillisesti Deep Purplen biisintekosessioista Saksasta viime syksynä, koska vaimollani oli vakava lääketieteellinen kriisi”, Morse kertoo. ”Melkein vuotta myöhemmin alamme hyväksyä sen, että hän tarvitsee agressiivisia syöpä- ja kemoterapiahoitoja loppuelämänsä ajan.”

”Ikävöimme molemmat keikoilla oloa, mutta en yksinkertaisesti kyennyt sitoutumaan pitkiin matkoihin, sillä asiat saattavat muuttua niin nopeasti kotona”, Morse jatkaa. ”Ehdotin korvaavan kitaristin pestaamista viime syksynä, toivoen samalla, että löytäisimme syöpään ihmelääkkeen, josta olemme kaikki kuulleet. Ajan kuluessa ja oltuani 28 vuotta yhtyeessä ymmärsin, mihin suuntaan asiat olivat menossa.”

”Olen jo soittanut viimeisen keikkani Purplen kanssa Floridassa Rock Legends Cruise -tapahtumassa”, kitaristi lisää. ”Haluan kiittää kuulijoita, jotka tukivat vahvasti livemusiikkia ja tekivät jokaisesta kenraaliharjoituksesta räjähtävän ja jännittävän konserttikokemuksen. Tulen ikävöimään kaikkia yhtyeessä ja henkilökunnassa, mutta Janinen avustajana ja puolestapuhujana toimimisella on ollut kouriintuntuva vaikutus moniin asioihin.”

”Rajoitteisiinsa totutteleva Janine kykenee tekemään edelleen paljon asioita itse, joten pyrimme – toivottavasti – soittamaan lyhyitä kiertueita lähistöllä ystävien kanssa, jotta pääsemme molemmat välillä pois kotoa!”

Morse kiittää myös tuuraajaansa Simon McBridea.

”Tiedän, että Simonilla on homma jo hallussa”, Morse toteaa. ”Mutta nyt ojennan avaimet holviin, josta löytyy salaisuudet siihen, kuinka Ritchien [Blackmore] Smoke on the Water -intro nauhoitettiin. Avainta täytyy varmaan heilutella juuri oikein, sillä minä en saanut sitä koskaan auki.”

Deep Purplen jäsenet kunnioittavat 28-vuotisen uran yhtyeessä tehnyttä kitaristia.

”Steven perintöä Deep Purplessa ei voida koskaan unohtaa – ja sitä hymyä tullaan kaipaamaan”, Ian Gillan kommentoi. ”Olisi väärin kommentoida hänen henkilökohtaisia olosuhteitaan, lienee tarpeetonta sanoa, että hän on juuri nyt huonossa jamassa, mutta hän käsittelee asiaa niin urhoollisesti ja hyvin kuin pystyy. Ihailemme hänen omistautuneisuuttaan, hän on ollut vahvasti perhekeskeinen mies koko ikänsä.”

”Siitä hetkestä kun Steve liittyi Purpleen oli selvää, että voisi avata meille uusia musiikillisia mahdollisuuksia”, toteaa Ian Paice. ”Kuten suurin osa luovista muusikoista, hänellä on kyky keksiä ideoita, joita kukaan muu ei ole aiemmin ajatellutkaan. Helpoin tapa kuvailla sitä lienee se, että hän ajattelee laatikon ulkopuolelta. Kovin moni meistä ei kykene siihen!”

”Valitettavasti elämä heittelee, ja meitä odottavat uudenlaiset haasteet”, kommentoi Roger Glover. ”Janine tarvitsee häntä, ja ajatukseni ovat heidän luonaan.”

”Steve, kiitos siitä, että olit toimit minulle kirkkaana valona niin musiikillisesti kuin henkilökohtaisestikin viimeisten 20 vuoden ajan. Voin vain toivoa sinulle ja Janinelle parasta tulevaisuudessa ja tässä uudessa suunnassa, johon elämä on teidät vienyt”, toteaa puolestaan Don Airey.

Lisää luettavaa