Kiusaako Disturbedin The Sounds of Silence soimalla päässä yötä päivää? – Kokeile näitä jippoja itsepintaisiin korvamatoihin

13.12.2016 21:49

Kaikkihan me tiedämme tunteen, kun päässä pyörii itsepintainen, usein vieläpä kaikin mahdollisin tavoin oman musiikkimakumme vastainen biisi. Ilmiö perustuu nykytiedon valossa ainakin osittain siihen, että mielessämme on tallessa vain lyhyt pätkä jostakin sopivan tarttuvasta kappaleesta, jolloin varsinaisen päätöksen puutteessa aivomme jäävät pyörittelemään kipaletta näennäisen päättymättömällä toistolla. Nämä yleisesti korvamatoina tunnetut kammotukset voi kuitenkin olla mahdollista karkottaa aivolohkojen uumenista parillakin eri kikalla.

Aiheeseen perehtynyt BrainCraftin Vanessa Hill tarjoaa yleisenä hoitona kyseisen kappaleen tarkoituksellista kuuntelua alusta loppuun. Mikäli tämä ei tehoa, päähän jumittuneen kappaleen voi yrittää korvata toisella, huomattavasti mieluisammalla rallilla. On kuitenkin tärkeää, että korvaava kappale saatetaan myös loppuun, ennen kuin sekin jumiutuu samablaiseen loputtomaan kierteeseen edeltäjänsä tavoin.

Voit katsoa informatiivisen korvamatotietoiskun tästä:

Lisää luettavaa