Kolme Michael Jacksonin kappaletta poistui suoratoistopalveluista – artistin perhe epäillyt lauluraitoja aiemmin väärennöksiksi

5.7.2022 22:46

Kolme Michael Jacksonin ensimmäiseltä postuumisti julkaistulta levyltä peräisin olevaa kappaletta on poistunut 30. kesäkuuta suoratoistopalveluista. Poistot on tehty ainakin Apple Musicista, Spotifystä, YouTubesta sekä Tidalista. Vuonna 2010 julkaistun Michael-albumin “Keep Your Head Up,” “Monster” ja “Breaking News” -kappaleiden lauluraitojen aitous on vuosien varrella kyseenalaistettu useampaankin kertaan. Edesmenneen artistin nettitiimin edustaja kuitenkin sanoo, ettei poistoilla ”ole mitään tekemistä [kappaleiden] autenttisuuden kanssa”.

”Voin vahvistaa, että kolme Sony Musicin levittämää Cascio-kappaletta vuoden 2010 Michael-albumilta eivät ole enää ostettavissa tai striimattavissa, mutta haluan painottaa, että näiden kolmen kappaleen poistolla ei ole mitään tekemistä niiden autenttisuuden kanssa”, Behind the Mask -fanisivulle lähetetyssä lausunnossa todetaan. ”Perikunta ja Sony Music uskovat kappaleiden ympärillä käytävän keskustelun estävän fanikuntaa ja satunnaisia Michael Jacksonin kuuntelijoita keskittymästä olennaiseen — Michaelin legendaariseen ja laajaan musiikilliseen katalogiin.”

Poistettujen kappaleiden lauluraitojen aitouden ovat kyseenalaistaneet muun muassa Jacksonin äiti, sisko La Toya, veljenpoika Taryll sekä lapset Prince ja Paris. Michael-levyn julkaisun yhteydessä Sony Music totesi omaavansa ”täyden luottamuksen laajamittaisen tutkimustyönsä tuloksiin, sekä Michaelin kanssa studiossa olleiden kertomuksiin siitä, että uuden albumin lauluraidat ovat hänen omiaan”.

Vuoden 2014 kesäkuussa Vera Serova -niminen fani haastoi Sony Musicin, Jacksonin perikunnan sekä tuottajat Edward Cascion ja James Porten oikeuteen kuluttajansuojan rikkomisesta, vilpillisestä kilpailusta ja petoksesta. Perikunta ja Sony Music poistettiin haasteesta vuonna 2018. Cascio ja Porte ovat edelleen nimettyinä jutussa, jota käsitellään parhaillaan Kalifornian korkeimmassa oikeudessa.

Lisää luettavaa