Korn nousi lavalle ensimmäistä kertaa sitten Jonathan Davisin vaimon kuoleman – Videota tunteellisilta keikoilta julki

Yhtye juhlisti 20 vuotta täyttävää Follow The Leader -albumiaan surun keskellä.

Nu metal -suuruus Korn soitti ensimmäisen kolmesta Follow The Leader -albumin 20-vuotisjuhlakeikoista 12. syyskuuta San Franciscossa. Kyseessä oli samalla ensimmäinen konsertti, jonka yhtye heitti sitten laulaja Jonathan Davisin vaimon kuoleman. Tunteet olivat siis pinnassa ja Davis oli lähellä murtumispistettä muun muassa 4U-kappaleen lopussa, kuten yleisöstä kuvatussa videossa (alla) nähdään.

”Tämä oli vaimoni suosikkikappale”, Davis sanoo ääni väristen (videolla ajassa 2:17).

Follow The Leader -albumi nosti Kornin aikanaan maailmanlaajuiseen huippusuosioon Got The Life ja Freak On A Leash -singlejulkaisujen siivittämänä. Vuonna 1998 julkaistua levyä juhlistettiin viime viikolla siis kolmella keikalla, joilla kuultiinkin valtaosa levyn biiseistä, joista muun muassa B.B.K. ja Reclaim My Place kuultiin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1999. Lisäksi Justin soitettiin ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan – yleensä tästä syöpään menehtyneelle fanille omistetusta kappaleesta soitetaan keikoilla vain introriffiä.

Konsertit päättyivät albumin viimeiseen raitaan, My Gift To You -kappaleeseen. Alla 13. syyskuuta Hollywood Palladiumissa yleisöstä kuvattua videota kappaleesta, jonka päätteeksi tunteiden vallassa oleva Davis halaa kitaristi Munkya pitkään ja hartaasti.

Jonathan Davisin vaimo Deven Davis menehtyi 17. elokuuta. 39-vuotias Deven oli kärsinyt vuosia mielenterveys- ja päihdeongelmista, joista Jonathan avautui julkaisemassaan pitkässä ja avoimessa tiedotteessa.

”Deven on ollut syy sille, miksi olen kampanjoinut niin vahvasti mielenterveyskuntoutujien puolesta. Haluan, että hänen tarinansa innoittaa ihmisiä hakemaan apua sen sijaan, että he piilottelisivat tai pelkäisivät sairauttaan”, Davis kirjoitti.