Elämää mielisairauden varjossa – Kornin Jonathan Davis julkaisi sydäntäsärkevän viestin perhetragediastaan

Jonathan Davis.

Korn-laulaja Jonathan Davisin entinen vaimo Deven menehtyi 17. elokuuta Kalifornian Bakersfieldissä. Kuolinsyytä ei ole julkistettu, mutta mediatietojen mkaan Deven kärsi vuosia päihde- ja mielenterveysongelmista. Hän oli 39-vuotias.

Kun tieto kuolemasta tuli julki, alkoi sosiaalisessa mediassa kova spekulaatio tapahtumien kulusta. Jonathan Davis oli esimerkiksi hakenut entiselle vaimolleen lähestymiskieltoa, ja sekä laulajan että tämän lapset ja koiran kattava kielto myönnettiin vain tunteja ennen kuin Deven löytyi kuolleena. Pariskunta erosi ”ylitsepääsemättömien erimielisyyksien” vuoksi vuonna 2016.

Nyt Davis julkaisi Twitterissä pitkän viestin, jossa hän kertaa ajatuksiaan murhenäytelmästä. Hän kirjoittaa entisen vaimonsa olleen ihana ihminen, jolla oli valtavia ongelmia.

”Viimeisen vuosikymmenen aikana vaimoni oli todella, todella sairas. Hän kärsi vakavista mielenterveysongelmista, ja hänen päihderiippuvuutensa oli näiden sivutuote”, Davis kirjoittaa.

”Rakastin häntä koko sydämestäni. Kun hän oli todellinen itsensä, hän oli upea vaimo, upea äiti ja upea ystävä. Devenillä oli suuri sydän, eikä hän koskaan tarkoituksella halunnut satuttaa lapsiaan tai ketään, jota hän rakasti.”

Davis kertoo pysyneensä tilanteesta hiljaa asianosaisten suojelemiseksi, mutta viime aikojen tapahtumien vuoksi hän kokee tarpeelliseksi kertoa tarkemmin, mistä kaikessa on kysymys

”Deven on ollut syy sille, miksi olen kampanjoinut niin vahvasti mielenterveyskuntoutujien puolesta. Haluan, että hänen tarinansa innoittaa ihmisiä hakemaan apua sen sijaan, että he piilottelisivat tai pelkäisivät sairauttaan”, Davis kirjoittaa.

”Jos tunnet jonkun, joka kärsii mielenterveysongelmista, osoita heitä kohtaan myötätuntoa, sillä he eivät ole pahoja ihmisiä. He kärsivät. Haluan, että tämä tapaus aiheuttaa muutoksen. Haluan, että Kalifornian lakia muutetaan niin, että ihmiset saisivat tarvitsemaansa apua. Kuinka joku, joka itse on sairas, voisi ymmärtää omin avuin tarvitsevansa hoitoa? Deven ei voinut riittävän hyvin ymmärtääkseen, miten sairas hän oikeasti oli, eikä hän saanut kaipaamaansa apua. Näin ei pitäisi käydä kenenkään äidille tai yhtään kenellekään.”

Lue koko Twitter-viesti alapuolelta. Surullista tekstiä, tämä.