Koronapandemia vaati tapahtumakentällä jälleen uuden uhrin: Sonic Rites -tapahtuma perutaan

Murheenlaakso.

Synkkä tilanne ei näytä helpottavan tapahtumakentällä. Tasaisin väliajoin tulee julki tietoja peruutuksista ja siirtämisistä, ja viimeisin tällainen tiedoksianto koskee Sonic Rites -festivaalia. Tapahtuma on nyt virallisesti tämän vuoden osalta peruttu, ja uusi yritys suoritetaan ensi keväänä.

Sonic Rites oli määrä järjestää lokakuun lopussa. Alun perin festari oli buukattu viime toukokuulle, mutta sattuneesta syystä tapahtuma siirrettiin syksylle. Vuoden 2021 festivaali juhlitaan 21.–22. toukokuuta, kunhan tähdet ovat oikeassa asennossa ja koronatilanne helpottaa.

Kaikki ei kuitenkaan ole tämän vuoden osalta menetetty. Sonic Ritesin esiintyjistä Murheenlaakso esittää Mana Manaa Helsingin On the Rocksissa 31. lokakuuta, ja Rotten Sound konsertoi samana päivänä Bar Loosessa. Unkind puolestaan nousee viimeistä kertaa lavalle On the Rocksissa 30. tammikuuta.

Ensi kevään Sonic Ritesin ulkomaisiksi esiintyjiksi ovat varmistuneet italialainen The Secret, ranskalainen Déluge sekä Kannabinõid Virosta. Kotimaisista bändeistä varmistuneita ovat Terveet Kädet, Kovaa Rasvaa, Kürøishi ja Coughdust. Kaksipäiväisille festareille julkistetaan lisää esiintyjiä syksyn ja talven aikana. Vuoden 2020 festivaalille ostetut liput käyvät myös ensi vuoden tapahtumaan.